Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul adjunct al lui Mahmoud Ahmadinejad a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru propagandă împotriva Iranului

Mahmoud Ahmadinejad

Un fost vicepreşedinte al Iranului a fost condamnat miercuri la şase ani şi jumătate de închisoare pentru ameninţarea securităţii naţionale şi propagandă contra republicii islamice, transmite Reuters, care citează agenţia de presă iraniană Tasnim.

Esfandiar Rahim Mashaie a primit pedepse de cinci ani de închisoare pentru ameninţarea securităţii naţionale, un an pentru propagandă împotriva ţării şi şase luni pentru insultarea oficialilor judiciari informează Agerpres.

Atunci când, în 2009, preşedintele de la acea vreme, Mahmoud Ahmadinejad l-a numit pe Rahim Mashaie vicepreşedinte al său, liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a ridicat obiecţii.

Mahmoud Ahmadinejad l-a desemnat apoi pe Rahim Mashaie, a cărui fiică este căsătorită cu fiul lui Ahmadinejad, în funcţia de şef de cabinet al său.

De asemenea, un fost consilier pentru presă al lui Ahamadinejad, Ali Akbar Javanfekr, a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru periclitarea securităţii naţionale.

Agenţia de presă Tasnim nu a oferit alte detalii despre cazurile în care sunt implicaţi colaboratori ai lui Mahmoud Ahmadinejad, care a fost preşedinte în perioada 2005-2013, nici despre momentul producerii faptelor incriminate.

Esfandiar Rahim Mashaie a fost arestat în luna martie, iar Ali Akbar Javanfekr în august, adaugă sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.