Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul arbitru Cristian Balaj cere schimbarea regulamentului, după ce incidentul cu Eugen Neagoe

Inquam Photos / Octav Ganea
neagoe

Antrenorul Eugen Neagoe (51 de ani) a leşinat şi a fost transportat la spital în timpul meciului Dinamo-Craiova, scor 0-2, disputat duminică. Deşi jucătorii dinamovişti păreau foarte afectaţi de cele întâmplate, arbitrul Istvan Kovacs a hotărât ca meciul să se dispute în continuare.

Citește și: SURSE - Viorica Dăncilă a anunțat că DEMISIONEAZĂ de la șefia PSD, dacă nu se atinge obiectivul

Fostul arbitru Cristian Balaj crede că regulamentul ar trebui modificat, iar în cazul apariţiei unor incidente similare partidele să fie oprite şi rejucate. Balaj a explicat că, la momentul actual, Kovacs nu ar fi avut dreptul să oprească meciul şi să decidă amânarea lui. Arbitrul partidei de pe Arena Naţionala a oprit meciul timp de 15 minute, timp în care Neagoe a primit îngrijiri medicale şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, iar apoi s-a dictat reluarea partidei.

"În acest moment regulamentul nu permite în caz de accidentări, îl ia pe salvare, sau unul de pe bancă, nu scrie nicăieri că trebuie să opreşti meciul. În ceea ce priveşte cazurile de accidentări, cum a fost şi aici, arbitrul nu mai are literă de lege, cum e în situaţia terenurilor impracticabile. Arbitrul nu poate decide dacă o echipă e sau nu în stare să continue jocul", a explicat Balaj, la Telekom Sport.

Ulterior, fostul arbitru din Liga I a solicitat ca regulamentul să fie modificat în astfel de situaţii: “Arbitrul nu poate decide dacă o echipă este în stare din punct de vedere emoţional să continue meciul. Aici, regulamentul ar trebui schimbat, să fie mai maleabil. Să dai voie să fie meciul rejucat dacă fotbaliştii unei echipe îi spun arbitrului că nu se mai simt în stare din punct de vedere emoţional să continue”.

Stop cardio-respirator prin tahicardie ventriculară pe fond de tabagism a fost diagnosticul primit de Neagoe din partea medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Acesta a fost adus duminică seara în stare gravă de la Arena Naţională din Bucureşti, unde i s-a făcut rău în timpul partidei cu Craiova (scor 0-2), din etapa a 2-a a Ligii 1.

Ajuns la spital, Neagoe a primit îngrijiri de urgenţă şi, în acelaşi timp, a fost supus unor investigaţii amănunţite la parter, unde se află şi toate aparatele de resuscitare de la Primiri Urgenţe. Marele noroc al antrenorului l-a reprezentat constituţia sa robustă şi faptul că a fost sportiv. Analizele au ieşit bune, coronarografia efectuată a arătat că nu sunt probleme şi s-a constatat că nu are vase de sânge înfundate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.