Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul campion de Formula 1 Jacques Villeneuve se retrage din campionatul Mondial de anduranţă

ferrari.com
Jacques Villeneuve

Pilotul canadian Jacques Villeneuve, campion mondial de Formula 1 în 1997, nu-şi va continua sezonul în Campionatul Mondial de anduranţă (WEC) alături de echipa sa Vanwall, a anunţat acesta miercuri, la câteva zile după oficializarea înlocuirii sale în curs de 24 de Ore de la Le Mans, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Sunt profund decepţionat că am aflat de înlocuirea mea pentru viitoarea cursă de 24 de Ore de la Le Mans printr-un anunţ public făcut de Vanwall Racing Team ByKolles pe 25 mai. În acea zi, eu nu am primit nicio comunicae oficială din partea echipei, ceea ce este cu atât mai surprinzător, întrucât sunt sub contract pentru a participa la această cursă", a deplâns pilotul de 25 de ani într-un comunicat dat publicităţii.

"Am luat decizia de a renunţa să particip la restul sezonului WEC alături de Bykolles. Îmi voi concentra mai degrabă toată atenţia şi energia pe pregătirea sezonului 2024", a anunţat Villeneuve.

Jacques Villeneuve va absenta de la ediţia centenară a Cursei de 24 de Ore de la Le Mans, programată pe 10 şi 11 iunie, urmând să fie înlocuit de francezul Tristian Vautier, conform anunţului făcut de echipa Vanwall.

Echipa a anunţat pe reţelele de socializare trioul de piloţi pentru celebra cursă de anduranţă: francezul Tom Dillmann, argentinianul Esteban Guerrieri şi Tristan Vautier (33 ani), un alt francez, care îl înlocuieşte pe Villeneuve (52 ani).

Dacă echipa s-a mulţumit să anunţe cele trei nume fără alte explicaţii, proprietarul echipei Vanwall, Colin Kolles, a justificat această alegere pentru publicaţia AUTOhebdo.

"Două motive explică decizia noastră. Prima, este aceea că el nu are destui kilometri la bordul maşinii noastre, din anumite circumstanţe, iar a doua este că soţia sa aşteaptă un copil peste câteva zile. De aceea, noi am decis că ar fi mai bine pentru el să nu piloteze la Le Mans", a explicat el.

Jacques Villeneuve, care a participat de două ori la Cursa de 24 de Ore de la Le Mans (2007, 2008), a avut un debut de sezon dificil cu trei abandonuri în trei curse în Campionatul Mondial de Anduranţă (WEC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.