Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder îndeamnă Rusia să pună capăt războiului din Ucraina

Gerhard Schroeder

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a făcut apel joi la Rusia să pună capăt războiului din Ucraina şi suferinţelor provocate populaţiei, cât mai curând posibil, relatează dpa.

"Aceasta este responsabilitatea guvernului rus", a scris Schroeder pe LinkedIn, adăugând că interesele de securitate ale Rusiei nu justifică folosirea de mijloace militare.

El a subliniat în acelaşi timp că, deşi sancţiunile sunt necesare, legăturile dintre Europa şi Rusia în alte sfere nu trebuie tăiate, potrivit Agerpres.ro.

"Pentru că acestea reprezintă - în pofida actualei situaţii dramatice - baza pentru speranţa pe care o avem cu toţii, că dialogul privind pacea şi securitatea pe continentul nostru va fi din nou posibil", a notat fostul cancelar.

Schroeder, cunoscut ca vechi prieten al preşedintelui rus Vladimir Putin, conduce consiliul de administraţie al gigantului rus al gazului Rosneft şi este de asemenea membru în consiliul de administraţie a Nord Stream şi Nord Stream 2, autorizarea acestuia din urmă fiind suspendată de actualul guvern german ca urmare a evoluţiilor din Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.