Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul colaborator al lui Emmanuel Macron, Alexandre Benala, a fost din nou inculpat de justiția franceză

Agerpres
Emmanuel Macron

Fostul colaborator demis de la Palatul Elysee Alexandre Benalla a fost din nou inculpat pe 29 noiembrie pentru violenţe comise în marja defilării de la 1 mai de la Paris, la Jardin des Plantes, cu câteva ore înainte de episodul de la Contrescarpe, a aflat duminică AFP de la sursă apropiată de acest dosar, conform Agerpres

La finalul unui interogatoriu tensionat, trei judecători i-au adus la cunoştinţă noile capete de acuzare, pentru delicte de "imixtiune în exercitarea unei funcţii publice" şi "violenţe voluntare care au dus la o incapacitate totală de muncă mai mică de opt zile".

Judecătorii de instrucţie i-au reproşat că şi-a depăşit atribuţiile participând "activ la reţinerea" unui bărbat în acea zi la Jardin des Plantes, potrivit audierii sale.

Deja urmărit penal de la 22 iulie pentru intervenţia sa controversată alături de poliţie la Contrescarpe, în Paris, Alexandre Benalla a fost din nou audiat pe 29 noiembrie de judecătorii de instrucţie, a căror anchetă vizează şi evenimentele intervenite mai devreme la Jardin des Plantes.

Pe 1 mai, tânărul de 27 de ani se afla în calitate de "observator" printre forţele de ordine, alături de un angajat al formaţiunii La Republique en Marche, Vincent Crase.

Mai multe înregistrări video publicate în acea zi îl arată împreună cu angajatul LREM alături de poliţişti pe aleile Jardin des Plantes. Într-una dintre ele, el poate fi văzut imobilizându-l pe un om şi escortându-l după reţinere, în timp ce oamenii de ordine se află în jurul lor. În imagini, bărbatul pare a se plânge de durere.

Ca şi la prima sa inculpare, Alexandre Benalla a negat orice formă de violenţă în această reţinere, afirmând că a acţionat din "reflex cetăţenesc".

"Mi-am dat concursul forţei publice pentru a reţine un delincvent violent care tocmai comisese un act grav asupra poliţiştilor", aruncând cu pietre în ei, s-a apărat el în timpul audierii de opt ore.

Element cheie al dispozitivului de securitate din jurul lui Emmanuel Macron, Alexandre Benalla a fost concediat după dezvăluirea acestei afaceri de către Le Monde, punctul de plecare al unei furtuni politico-judiciare care a otrăvit vara guvernului, comentează AFP

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.