Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier al Alinei Bica, audiat la DNA

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mihailescu DNA

Ionuţ Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a ajuns marţi la sediul DNA pentru audieri în dosarul în care, potrivit unor surse judiciare, este cercetat pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului, după ce în faţa instanţei şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostei şefe DIICOT, informează MEDIAFAX.

La termenul din 13 iunie din dosarul în care Alina Bica, Horia Simu şi fostul şef ANAF, Şerban Pop, sunt judecaţi pentru fapte de luare de mită, dare de mită şi abuz în serviciu, fostul consilier al Alinei Bica, Ionuţ Mihăilescu, denunţător în cauză, nu şi-a mai susţinut denunţul împotriva fostului procuror şef al DIICOT.

În faţa judecătorilor, Mihăilescu s-a opus să depună jurământul şi a precizat că nu îşi mai susţine declaraţia dată la DNA, în faza de urmărire penală. Bărbatul a motivat că este inculpat alături de Bica într-unul dintre dosarele ANRP, că a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei în acel caz şi că orice ar spune despre fosta şefă a DIICOT ar putea fi folosit împotriva lui în respectiva cauză. După această menţiune, Ionuţ Mihăilescu a părăsit imediat sala de judecată.

Procurorul DNA prezent la proces a cerut judecătorilor ca în cazul lui Ionuţ Mihăilescu să se "consemneze două infracţiuni- mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului ", solicitând totodată ca încheiera de şedinţa să fie trimisă la DNA pentru continuarea cercetărilor.

Ulterior, procurorii anticorupţie au deschis dosar penal în care l-au pus pe Mihăilescu sub învinuire pentru infracţiunile menţionate anterior.

La termenul din 13 iunie, prezentă în sală, Alina Bica a început să plângă când a luat cuvântul în faţa judecătorilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.