Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier al lui Donald Trump a fost condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare

nyt.com
trump

Un judecător federal american l-a condamnat joi pe Roger Stone, fostul consilier al lui Donald Trump al cărui proces a declanşat o polemică din cauza intervenţiei preşedintelui SUA, la trei ani şi patru luni de închisoare după ce a fost găsit vinovat, printre altele, că i-a minţit pe membrii Congresului în timpul anchetei privind ingerinţa rusă în alegeri, relatează Reuters, DPA şi AFP.

Departamentul Justiţiei, care susţine că nu a acţionat în urma sugestiilor preşedintelui, a schimbat recomandarea iniţială a procurorilor care au instrumentat cazul, privind o condamnare de şapte până la nouă ani împotriva lui Stone, găsit vinovat în noiembrie de mai multe capete de acuzare, informează agerpres.ro.

Citește și: Cutremur la Antena 3! O vedetă părăsește postul, după 10 ani! Anunț făcut de Radu Tudor

Recomandarea Departamentului Justiţiei, privind o sentinţă între trei şi patru ani, a fost respectată în cele din urmă de judecătorul federal Amy Jackson.

"El nu este urmărit, aşa cum au afirmat unii, pentru că l-a apărat pe preşedinte. El este urmărit pentru că l-a acoperit pe preşedinte", a declarat ea după pronunţarea pedepsei, exprimându-şi satisfacţia că "adevărul există şi contează mereu".

Citește și: Se dau 200 de milioane de euro pentru români. Cine poate beneficia de bani?

Săptămâna trecută, procurorii federali care instrumentau cazul, au cerut o pedeapsă de 7 până la 9 ani de închisoare împotriva lui Stone.

Donald Trump s-a grăbit să denunţe o "eroare judiciară" şi a lăsat în suspensie posibilitatea unei amnistii prezidenţiale pentru acest consultant în vârstă de 67 de ani.

Citește și: Andrei Caramitru profețește un dezastru pentru PNL: E doar o problemă de timp

A doua zi, Departamentul Justiţiei a anunţat public că găseşte recomandarea "excesivă" şi a sugerat o sentinţă între 3 şi 4 ani de închisoare. Dezavuaţi, cei patru procurori federali au renunţat la dosar.

Reacţia preşedintelui nu a întârziat: "Felicitări ministrului justiţiei Bill Barr pentru că a preluat frâiele unui dosar total scăpat de sub control!".

Citește și: Gigi Becali acuzat de spălare de bani: ‘Nu sunt nici măcar suspect’

Procurorul general al SUA a dat asigurări că afirmaţiile preşedintelui nu au avut niciun impact asupra serviciilor sale, dar a precizat că afirmaţiile lui Trump îi fac munca "imposibilă".

Roger Stone a fost găsit vinovat că a exercitat presiuni asupra martorilor şi a minţit Congresul privind contactele sale cu organizaţia WikiLeaks, pe tema e-mailurilor democrate piratate în timpul campaniei prezidenţiale din 2016.

Citește și: Cutremur la Antena 3! O vedetă părăsește postul, după 10 ani! Anunț făcut de Radu Tudor

Practic, el a primit 40 de luni de închisoare pentru obstrucţie, 18 luni de închisoare pentru şapte capete de acuzare legate de influenţarea martorilor şi 12 luni de închisoare pentru declaraţii false. Judecătorul a decis însă ca el să execute 40 de luni de închisoare, pedeapsa cea mai mare. În plus, el va trebui să plătească o amendă de 20.000 de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.