Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier al Olguței Vasilescu de la Ministerul Muncii o NIMICEȘTE pe Violeta Alexandru: a confundat pensia minimă

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Fostul consilier al ministrului Muncii Lia Olguța Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, a sesizat o greșeală de zile mari comisă de ministrul Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a confundat pensia minimă, primită de cetățenii care au muncit pe salariul minim cu ajutorul primit de românii care nu au avut loc de muncă și nu au cotizat la sistemul de pensii.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

"Cu privire la pensia minimă, în acest moment plafonul este acelaşi din anul anterior, aprecierea noastră a fost că în raport cu presiunea pe bugetul pe 2020 cuantumul trebuie să rămână acelaşi. Vorbim de 704 lei. Este vorba despre pensiile celor care nu au cotizat în sistemul de pensii şi pentru care statul găseşte totuşi îndreptăţit să acorde o sumă pentru acoperirea .... e adevărat, insuficientă pentru nevoile acestor oameni... Principiul pe care îl aplicăm în ceea ce priveşte sumele prevăzute pentru pensii se axează pe contributivitate, acesta este principiul corect pe care ne axăm pe toate estimările pe care le-am prins în buget", a explicat Violeta Alexandru.

Vasilcoiu a punctat greșeala pe Facebook.

"Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, de la Guvern, înghețarea pensiei minime la 704 lei. In opinia ei, această pensie este primită de cei care nu au contribuit. Cat habarnism dus la rang de artă. In realitate, pensie minima au și cei care au muncit toata viata pe salariul minim, au și cei care au muncit în agricultură, au și cei care au vechime cuprinsă între 10 și 15 ani. O provoc pe ea sa descopere de ce! Pe cine s-a răzbunat V. Alexandru?! Pe cei 966.234 beneficiari ai pensiei minime!", scrie fostul consilier al Liei Olguța Vasilescu.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.