Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul consilier al președintelui Donald Trump pentru relația cu Rusia, Fiona Hill, infirmă ipoteza ingerințelor Ucrainei în alegerile din 2016

sua ucraina rusia

Fostul consilier al președintelui Donald Trump pentru relația cu Rusia, Fiona Hill, a respins scenariul unei implicări a Kievului în cadrul scrutinului prezidențial din Statele Unite din 2016, promovat de unii oficiali republicani, ce ar absolvi Moscova de aceleași acuzații, scrie agenția Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Un europarlamentar român dă o lovitură istorică! A fost ales

Fiona Hill a făcut apel, în cadrul audierii aferenete anchetei care îl vizează pe liderul de la Casa Albă, Donald Trump, și care ar putea duce la demiterea acestuia, la contracararea „falsurilor motivate politc” de către membrii Congresului american, cu referire la acuzațiile adresate Kievului privvind ingerințele în alegerile din Statele Unite din 2016.

În cadrul audierii din fața Comisiei pentru Informații a Camerei Reprezentanților, fosta consilieră a lui Trump a sugerat că unii membri ai panelului, prin intermediul întrebărilor și a afirmațiilor emise, încearcă să absolve Rusia de acuzațiile conform cărora s-ar fi implicat în cursa electorală din 2016, inculpând mai degrabă Ucraina de un astfel de demers.

Unii membri republicani ai Comisiei care coordonează audierea și care este condusă de democrați au promovat această teorie, asumată de Donald Trump și de aliații săi politici și discreditată vehement de Fiona Hill.

„Aceasta este o narațiune fictivă care a fost perpetuată și propagată de înseși serviciile ruse de securitate”, a declarat Hill, care a ocupat funcția de director pentru afacerile privind Europa și Rusia, în cadrul Consiliului Național de Securitate de la Casa Albă, până în luna iulie a acestui an. „Pe parcurrsul investigației, v-aș ruga să nu promovați falsuri motivate politic care avansează în mod clar interesele Rusiei”, a reiterat oficialul american.

Citește și: Semnal pentru Ludovic Orban: Sper să oprească așa ceva

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.