Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul deputat fugar Cristian Rizea nu renunţă: A contestat în instanţă retragerea cetăţeniei Republicii Moldova

Rizea

Fostul deputat Cristian Rizea a contestat decretul semnat de fostul preşedinte Igor Dodon, prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova.

Anunţul a fost făcut avocatul acestuia, Corina Stratan, care a mai precizat că a cerut amânarea ședinței de judecată cu privire la extrădare, iar această cerere a fost admisă, transmite Publika.md.

"El pledează pentru faptul că a dobândit legal cetăţenia Republicii Moldova, doreşte să rămână în continuare cetăţean al Republicii Moldova, nu se împotriveşte faptului ca să fie recunoscută sentinţa adoptată în România pentru ca să o execute aici, pe teritoriul Republicii Moldova", a menţionat Corina Stratan, avocatul fostului deputat Cristian Rizea.

Cristian Rizea a fost reţinut anul trecut, în data de 3 noiembrie, la Chişinău, de către ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii. El era dat în urmărire de către autorităţile de la Bucureşti, după ce a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru corupţie.

Pentru a scăpa de pedeapsă, se refugiase la Chişinău, dar, cu o zi înainte de a fi reținut, i-a fost retrasă cetățenia moldovenească pe care o deținea din 2017. În prezent, Rizea se află în Penitenciarul numărul 13. În data de 11 februarie, magistraţii Judecătoriei Chişinău cu sediul la Ciocana i-au prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arestare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.