Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul deputat Vlad Cosma a atacat la ÎCCJ achitarea fostului procuror Mircea Negulescu

Radu Pop
napocanews.ro
Mircea Negulescu

Fostul deputat Vlad Cosma a atacat la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) soluția privind achitarea în prima instanță a lui Mircea Negulescu, exclus din magistratură pentru acuzații deosebit de grave, notează phonline.ro.

Vlad Cosma și-a bazat acțiunea prin care solicita revizuirea sentinței date în cazul lui Mircea Negulescu pe probe și mărturii ale celor pe care procurorul Mircea Negulescu i-ar fi constrâns să mintă în declarații, dar și pe un desfășurător al evenimentelor, care ar demonstra că faptele de care Mircea Negulescu l-a acuzat nu aveau cum să se petreacă în realitate.

Vlad Cosma a fost achitat definitiv în dosarul în care Mircea Negulescu, zis și „Portocală”, ar fi folosit în rechizitoriu probe false și așa-zise declarații de martor mincinoase.

De altfel, Vlad Cosma a declarat că va demonstra toate neregulile săvârșite de Negulescu și va prezenta instanței sutele de plângeri formulate împotriva acestuia de către cei amenințați de-a lungul anilor (judecători, procurori, ziariști, oameni de afaceri, polițiști etc).

„Am declarat apel împotriva soluției și voi continua demersul de a demonstra absolut toate infracțiunile săvârșite de Mircea Negulescu. Există sute de declarații și plângeri împotriva acestuia, pe care le voi prezenta instanței de judecată”, a precizat fostul deputat.

Ex-magistratul Mircea Negulescu a fost achitat de judecătorii instanței supreme în dosarul instrumentat de ex-procurorul SIIJ, Adina Florea, în care îl acuza de cercetare abuzivă și alte infracțiuni.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) l-a trimis în judecată pe Mircea Negulescu pentru cercetare abuzivă, instigare la inducerea în eroare a organelor judiciare, precum și pentru patru fapte de influențare a martorilor. Dosarul în care va fi judecat Negulescu vizează felul în care s-au făcut cercetările în cazul fostului deputat Vlad Cosma.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.