Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul disident Dorin Tudoran, decorat cu Ordinul Naţional 'Steaua României'

dorin tudoran

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul de decorare a scriitorului Dorin Tudoran cu prilejul împlinirii vârstei de 75 de ani.

Şeful statului i-a conferit lui Dorin Tudoran Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler în semn de "înaltă apreciere pentru determinarea cu care s-a opus regimului comunist, apărând libertatea, valorile democratice, drepturile şi libertăţile fundamentale".

Dorin Tudoran, născut pe 30 iunie 1945, la Timişoara, este scriitor, ziarist şi analist politic. A absolvit Facultatea de Limbă şi Literatură Română a Universităţii din Bucureşti, în anul 1968. A emigrat în Statele Unite Ale Americii, în luna iulie a anului 1985, după câţiva ani de disidenţă şi o grevă a foamei de 40 de zile. A publicat mai multe volume de versuri şi de publicistică, multe dintre acestea fiind distinse cu premii în ţară şi străinătate.

În 2012, regizoarea Geanina Cărbunariu a pus în scenă spectacol „X milimetri din Y kilometri”, cu un scenariu care are la bază dosarul de la fosta Securitate a scriitorului Dorin Tudoran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.