Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef al SPP spune de ce Serviciul nu l-a informat pe Călin Popescu Tăriceanu că e interceptat: 'Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, în Parlament, la comisia specială de anchetă privind activitatea SPP, că nu a avut din partea serviciului de pază și protecție „nicio semnalizare” atunci când a fost supravegheat audio, video și ambiental. El a precizat că a fost supravegheat „sub toate formele” din 2008 până în 2016.

Generalul Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, a declarat, la România TV, că e posibil ca Serviciul să fi știut că acesta era interceptat și filat, dar pentru că era legal, nu a putut fi informat. Iliescu a dat și un exemplu de demnitar interceptat ilegal, un fost ministru de Interne.

Citește și: Lovitură imensă pentru Pro TV! Cu ce show a fost răpus de Antena 1

”Domnul Tăriceanu nu a fost monitorizat 7 ani, ci 10 ani. Dacă e un mandat legal, el era pus în aplicare. SPP păzește de o posibilă interceptare ilegală. Dacă e legal, SPP nu are cum să-i spună demnitarului. SPP face periodic controale dacă e instalată tehnică. Dacă e instalată legal, nu are voie să o scoată. SPP e obligat să nu prezinte demnitarului respectiv dacă tehnica a fost instalată legal. SPP nu apreciază legalitatea actului respectiv.

Ministrul de Interne era filat, la un moment dat, dar era filat ilegal. I-am și spus unde se țin documentele respective și le-a găsit.”, a declarat Dumitru Iliescu la România TV.

Citește și: Florin Călinescu șterge pe jos cu Liviu Dragnea: Ești praf. Noroi. Adică. nămol .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.