Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef SRI, declarații de ULTIMĂ ORĂ după mișcarea ȘOC a Comisiei de anchetă a alegerilor

George Maior

Comisia parlamentară de anchetă privind alegerile prezidențiale din 2009 a decis, luni, să îl informeze pe președintele României, Klaus Iohannis, referitor la faptul că fostul director al SRI ambasadorul George Maior a refuzat să răspundă întrebărilor forului. Fostul șef SRI, George Maior, a fost invitat marți să comenteze demersul comisiei.

„Cred că am răspuns corect la toate întrebările. Repet ce am spus și atunci. A fost o vizită cu caracter privat. Nu a avut nicio conotație neconstituțională, ilegală sau chiar imorală. Am fost deschis, comunicativ cu membri comisiei și, în acest context, nu am ce să comentez ceea ce interpretează unii membri ai comisiei. Eu comunic foarte bine cu dl președinte Klaus Iohannis pe probleme legate de parteneriatul strategic româno-american, care este la cel mai înalt nivel din istoria sa.”, a spus Maior la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, eveniment dedicat mizelor politicii externe a României.

George Maior a făcut ANUNȚUL: Mihai Tudose, vizită în SUA

Întrebat dacă se va prezenta la comisia parlamentară în cazul în care va fi chemat din nou, el a răspuns: "Întotdeauna vin şi răspund Parlamentului. Şi eu am fost preşedinte de comisie de anchetă şi ştiu ce înseamnă o comisie de anchetă". 

Potrivit lui Maior, relaţia cu parchetele în timpul mandatului său la conducerea SRI a fost exemplară. "Relaţia cu parchetele a fost exemplară şi desfăşurată în termeni strict legali. Serviciul poate fi întrebat şi acum de comisia parlamentară de control, care este foarte activă, orice. Nu îmi fac niciun fel de problemă din acest punct de vedere", a arătat Maior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.