Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul internațional Philippe Albert crede că Belgia are nevoie de Toby Alderweireld la EURO 2024

digisport.ro
euro 2024

Fundaşul central Toby Alderweireld trebuie să revină la reprezentativa Belgiei, care are nevoie de el la EURO 2024, a declarat Philippe Albert, fost jucător important al "diavolilor roşii", care a evoluat pe acest post, scrie site-ul footnews.be.

În opinia lui Philippe Albert, Belgia are nevoie de un fotbalist cu experienţa lui Toby Alderweireld. Acesta, în vârstă de 34 de ani, acum la echipa Royal Antwerp, are 127 de selecţii la naţionala Belgiie, de la care şi-a anunţat retragerea în urmă cu aproape un an, potrivit Agerpres.

Belgia şi România vor evolua în Grupa E, alături de Slovacia şi câştigătoarea play-off-ului B, la turneul final al Campionatului European de fotbal, care va fi găzduit de Germania între 14 iunie şi 14 iulie 2024.

Meciurile din Pro League se vor relua la sfârşitul acestei săptămâni, iar selecţionerul echipei naţionale, germano-italianul Domenico Tedesco, este aşteptat în tribune. Tedesco îşi doreşte evident a pregăti cât mai bine EURO 2024 din această vară. El ştie că Belgia are o carte de jucat, chiar dacă şi-a pierdut statutul de favorită pe care îl avea nu demult.

La EURO 2024, nu se pune problema ca Belgia să fie eliminată mai devreme de sferturile de finală, fază în care echipa a ajuns la ultimele două ediţii ale competiţiei, notează site-ul citat.

Tedesco s-a arătat mai flexibil decât predecesorul său, Roberto Martinez, în ce priveşte componenţa lotului, dar unii jucători se regăsesc la fiecare acţiune a echipei naţionale. În cazul fundaşilor, aşa se întâmplă cu Timothy Castagne, Wout Faes, Jan Vertonghen sau Arthur Theate. Totuşi, la un turneu major este important ca echipa să dispună de alternative şi de jucători cu experienţă.

Philippe Albert, care a participat la două Cupe Mondiale, ar vrea aşadar să-l vadă pe Toby Alderweireld îmbrăcând din nou tricoul echipei naţionale. Tedesco a lăsat o uşă întredeschisă în privinţa acest subiect şi revenirea fundaşului nu este imposibilă.

"Tinerii fotbalişti pot lua un exemplu de la Alderweireld. Aşa îţi organizezi munca. Acelaşi lucru se poate spune despre Jan Vertonghen. Nu întâmplător cei doi au fost ani de zile alături la echipa naţională. Tedesco trebuie să facă totul pentru a-l readuce pe Alderweireld la diavolii roşii înainte de Campionatul European", a declarat, pentru ziarul Het Laatste Nieuws, Albert, care a fost ales cel mai bun fotbalist din campionatul Belgiei în anul 1992.

Vertonghen, în vârstă de 36 de ani, fundaşul central al lui Anderlecht, continuă să joace pentru naţionala Belgiei, unde deţine recordul de selecţii - 153.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.