Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul jucător şi antrenor Dan Alexa: 'Rapid merita un asemenea stadion'

gsp.ro
Dan Alexa

Fostul jucător şi antrenor al echipei Rapid, Dan Alexa, prezent la inaugurarea stadionului Rapid-Giuleşti, a afirmat, sâmbătă, că echipa ''alb-vişinie'', merita o asemenea arenă, fiind una dintre formaţiile de tradiţie ale fotbalului românesc.

"A fost ceva special, sunt onorat că am putut să joc astăzi pentru ambele echipe. Un moment de sărbătoare pentru fotbalul giuleştean. Cred că Rapid merită un asemenea stadion. Este foarte important pentru că este o echipă de tradiţie, cu o galerie incredibilă, care avea nevoie de un stadion nou. Mă bucur pentru tot ce înseamnă Rapid", a declarat Alexa.

Fostul atacant Daniel Pancu a afirmat că este un moment emoţionant în istorie echipei giuleştene: "Am fost emoţionat, e normal, cu toţii am fost emoţionaţi. E un moment important în istoria clubului. Acest club obligă mult la investiţii, pentru că sunt suporteri pătimaşi şi loiali, dar şi foarte pretenţioşi".

Noul stadion Giuleşti a fost inaugurat, sâmbătă, în prezenţa a 14.000 de spectatori, în cadrul unei gale care a durat peste 8 ore, potrivit Agerpres.ro.

Lucrările de construcţie ale stadionului Rapid-Giuleşti au fost încheiate la sfârşitul anului trecut, iar la 4 ianuarie 2022 arena a fost preluată oficial în administrare de Clubul Sportiv Rapid.

Noul stadion Rapid-Giuleşti, care va putea fi omologat UEFA categoria 4, are o suprafaţă desfăşurată construită de 40.522 mp şi beneficiază de 14.050 de locuri pentru spectatori, 184 locuri de parcare şi 7.560 mp de gazon natural ranforsat sintetic. Pe lângă terenul de fotbal, acesta cuprinde şi săli de antrenamente pentru diverse discipline precum karate, box, lupte, judo, atletism sau popice, o sală de sport multifuncţională, o sală de forţă, sală de recuperare şi pistă de atletism.

Arena mai dispune de spaţii de cazare pentru sportivi, vestiare şi camere de recuperare pentru sportivi, cabinet medical, zonă de testare antidoping, spaţii dedicate publicului (magazine, zona food) şi locuri pentru persoane cu dizabilităţi (75 de locuri), spaţii pentru mass-media (boxă presă, sală de conferinţe, zonă de flash interviu etc.), spaţii pentru VIP (peste 900 de locuri). De asemenea a fost instalat şi un sistem de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) în cadrul instalaţiei de nocturnă a stadionului, cu posibilitatea integrării diferitelor scenarii în funcţie de fondul muzical folosit.

Lucrările au început la 26 februarie 2019 cu demolarea vechii arene, costurile totale ale noului Stadion Rapid-Giuleşti ridicându-se la 185.333.607,39 lei, aproximativ 37,5 milioane de euro.

Stadionul Rapid-Giuleşti este unul dintre cele patru (Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo) pe care România, ca ţară organizatoare a EURO 2020, şi-a propus să le reconstruiască pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale participante la turneul final al Campionatului European. Dintre cele patru, doar "Arcul de Triumf" şi Steaua au fost finalizate în timp şi au fost folosite de selecţionatele care au participat la Bucureşti la EURO 2020, deşi turneul final a fost amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.