Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, primul pe lista ALDE Sibiu pentru Camera Deputaţilor

Organizaţia ALDE Sibiu a anunţat, joi, că a depus listele de candidaţi la Biroul Electoral Judeţean, primul pe lista de la Camera Deputaţilor fiind chiar liderul organizaţiei judeţene, senatorul Ion Ariton, fost ministru al Economiei.

"Suntem o echipă echilibrată, unită, cu tineri, dar şi cu oameni cu multă experienţă în spate, cu jurişti, economişti, ingineri, arhitecţi. Sunt convins că vom obţine la alegerile parlamentare un rezultat bun, mai bun decât la alegerile locale, primul test prin care a trecut ALDE. Sperăm într-un rezultat care să ne permită accederea în legislativ, dar şi intrarea la guvernare şi împlinirea tuturor proiectelor cu care pornim la drum. Suntem conştienţi că nu putem ajunge aici fără sprijinul sibienilor, cei care s-au aflat şi se află în centrul atenţiei noastre', a declarat preşedintele ALDE Sibiu, senatorul Ion Ariton.

Vezi și: SONDAJ intern: potențialul PSD și PNL. NECUNOSCUTA din analize/ SURSE

Lista ALDE Sibiu pentru Camera Deputaţilor este compusă din Ion Ariton, Sorin Gabrea, Robert Paskuj, Radu Ioan Graur, Daniela Buta, Raluca Eugenia Şimon, Valentin Ristea şi Mihai Marin.

La Senat, ALDE Sibiu are candidaţi pe Gabriel Gheorghe, Viorica Maria Macarie, Horia Silvestru, Sorin Constantin Tomescu şi Gabriel Florea.

Ion Ariton este cercetat în Dosarul "Gala Bute". Fostul ministru al Economiei a declarat în luna martie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că fostul prim-ministru Emil Boc le-a solicitat membrilor Cabinetului, în anul 2011, să sponsorizeze evenimentul Gala Bute prin intermediul companiilor de stat din subordine. Afirmaţia a fost făcută de Ion Ariton în timpul audierii sale în dosarul "Gala Bute", în care este judecat alături de Elena Udrea, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu - administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu - fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia - fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu - fost director al Companiei Naţionale de Investiţii.

Ion Ariton se află la cel de al doilea mandat de senator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.