Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop: Nu am venit şef la Comisia pentru învăţământ, am fost ales prin vot secret

liviu pop

Senatorul PSD Liviu Pop, fost ministru al Educaţiei, a declarat joi că nu a venit şef la Comisia pentru învăţământ, că nu este o formă de compensare, ci că a fost ales în această funcţie în urma unui vot secret. "Nu am venit, am fost ales în şedinţa de grup de ieri, au votat colegele, mulţumesc pentru vot, sunt convins că tot ceea ce ne-am angajat în programul de guvernare vom pune la punct şi prin Comisia de învăţământ din Senat", a răspuns Pop unei întrebări pe această temă.

Întrebat dacă vede această funcţie ca pe o formă de compensare pentru că a făcut "un pas în spate" la minister, Pop a spus că nu. "Nu am făcut un pas în spate la minister, nu o văd ca pe o formă de compensare. Mi-am depus candidatura, am fost votaţi şi eu, şi doamna Andronescu prin vot secret de către colegii noştri, toţi cei 31 de senatori care au fost prezenţi. De altfel, şi la altă comisie s-au depus două candidaturi şi la fel s-a votat secret, pentru că aşa este în regulament", a susţinut Pop.

Întrebat dacă Ecaterina Andronescu şi Niculae Bădălău şi-au pierdut funcţiile din cauză că nu l-ar fi susţinut pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Liviu Pop a spus că nu crede că este vreo legătură. "Nu cred că este o legătură între cele două, mai ales că eu mi-am depus candidatura cu câteva ore înaintea începerii şedinţei de ieri. Şi eu, şi un coleg", a mai spus Pop, conform Agerpres.

De asemenea, noul preşedinte al Comisiei pentru învăţământ a afirmat că nu a discutat cu preşedintele partidului despre această funcţie, ci cu câţiva colegi, dar după ce şi-a depus candidatura, ceea ce consideră că e "absolut normal".

Întrebat ce părere are despre mesajul liderului PSD, Liviu Dragnea, privind îmbunătăţirea comunicării, Pop a precizat: "Este important să existe o legătură între Camera Deputaţilor şi Senat în transmiterea de mesaje. Această comunicare trebuie să fie îmbunătăţită mult mai mult, pentru a nu crea derută în rândul cetăţenilor şi, în al doilea rând, să nu vorbim în afara programului de guvernare. Dacă tot avem o idee în afara programului de guvernare, e foarte important să rezolvăm această idee în grupurile reunite".

Cât priveşte priorităţile Comisiei în această legislatură, Pop a spus că proiectul legii manualului şcolar ocupă primul loc.

"Avem foarte multe proiecte de legi care au rămas nerezolvate în comisie. Prioritatea numărul unu este legea manualului şcolar, pe care am înaintat-o către Parlament atunci când am fost în Guvern şi avem nevoie ca legea manualului şcolar să fie adoptată în regim de urgenţă, în aşa fel încât baronii manualelor să nu se întoarcă înapoi în Ministerul Educaţiei", a punctat Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.