Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, intervine în scandalul momentului: 'Decizia are implicații majore. CCR și-a depăsit atribuțiile constituționale'

valeriu stoica

Fostul ministru al Justiției, Valeriu Stoica, a reacționat la scandalul privind revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, spunând într-o intervenție telefonică la Realitatea Tv că decizia CCR are implicații majore. El consideră că atribuțiile constituționale au fost depășite de către CCR și că prin decizia sa se revine la situația dinainte de 2004. Totodată, fostul ministru a subliniat că hotărârile sunt obligatorii.

„De la adoptarea Constituției și până astăzi, statutul procurorilor a fost clarificat în etape succesive, iar interpretarea Constituției s-a făcut în primul rând de către legiuitor, mai ales începând din 2004 interpretarea legiuitorului a fost constantă, în sensul că procurorii sunt independenți, iar o garanție a independenței procurorilor este și modul în care este structurat mecanismul de numire și de revocare a procurorilor în funcții importante. (...) În momentul de față, prin decizia CCR se neagă o întreagă interpretare a Constituției. Or cred că și-a depășit atribuțiile CCR și problema care se pune este următoarea: ce se întâmplă când însăși CCR își încalcă competențele. Din păcate, nu există nicio soluție instituțională care să rezolve această problemă. (...) Ar trebui să existe în viitor o clarificare privind statutul procurorilor”, a spus Valeriu Stoica, care a adăugat că se revine la situația dinainte de 2004, când procurorii erau doar autonomi, nu aveau o independență reală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.