Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru britanic al Sănătăţii, sfătuit să-şi 'tempereze tonul' referitor la originea pandemiei de Covid-19

Matt Hancock

Fostul ministru britanic al sănătăţii, Matt Hancock, a primit recomandări din partea biroului prim-ministrului să-şi "tempereze tonul" consideraţiilor cu privire la posibila origine a pandemiei de COVID-19 într-un laborator din China, abordată în memoriile sale, potrivit unor informaţii din corespondenţa sa, relatează dpa.

Oficiali au avertizat că "vor fi probleme" dacă fostul ministru britanic va relua afirmaţia în jurnalul său despre pandemie, "Pandemic Diaries", şi au insistat că trebuie să clarifice faptul că această opinie nu reflectă punctul de vedere al guvernului, potrivit The Daily Telegraph.

Modificările în jurnal au fost făcute după ce Matt Hancock a trimis manuscrisul la biroul prim-ministrului pentru revizuire, anul trecut - o procedură care trebuie urmată de toţi foştii miniştri, potrivit Agerpres.

"Frica globala de chinezi nu trebuie să stea în calea unei anchete complete despre ceea ce s-a întâmplat", a scris el în manuscris.

În răspuns, biroul prim-ministrului a scris: "Acest lucru este extrem de sensibil şi ar cauza probleme dacă ar fi făcut cunoscut. Trebuie să reiasă mai clar că este doar o presupunere şi că nu sunt dezvăluite informaţii confidenţiale primite din interiorul guvernului. Ar trebui de asemenea să fie clar că acestea nu sunt puncte de vedere sau convingeri ale Guvernului Majestăţii Sale".

De asemenea, biroul şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la comparaţiile propuse în carte între Institutul de Virologie din Wuhan - în oraşul în care virusul a apărut pentru prima dată - şi laboratoarele de cercetare ale Ministerului britanic al Apărării de la Porton Down.

Hancock a scris iniţial că a fost "o coincidenţă prea mare" că pandemia a început în acelaşi oraş în care se află institutul.

"Singura alternativă plauzibilă este că virusul a fost adus în Wuhan pentru a fi studiat şi apoi a scăpat", a scris el într-un pasaj din carte.

Directorul Biroului Federal de Investigaţii (FBI), agenţie din cadrul Departamentului de Justiţie a SUA, a apreciat săptămâna trecută că un accident de laborator din Wuhan, în China, se află "foarte probabil" la originea pandemiei de COVID-19, la două zile după ce o ipoteză similară fusese avansată de Departamentul american al Energiei. Beijingul contestă ferm aceste afirmaţii.

Pentru comunitatea ştiinţifică, este crucial să fie determinată originea pandemiei de COVID-19 pentru a preveni şi a combate mai bine un viitor val epidemic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.