Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Cristian Ghinea, despre draftul legilor securităţii naţionale: 'Se creează un SIIJ la pătrat'

zf.ro
Cristian Ghinea

Fostul ministru Cristian Ghinea (USR) a declarat, marţi,la Profit News TV, despre elementele din drafturile legilor securităţii naţionale apărute pe surse în presă că „se creează un SIIJ la pătrat” şi nimeni în serviciile secrete nu va putea fi anchetat decât cu acordul CSAT.

”Vreau să vorbim pe substanţa acestor legi, nu este în regulă că se creează un SIIJ la pătrat, nimeni în serviciile secrete nu va putea fi anchetat decât cu acordul CSAT şi de către procurori speciali. Nu va exista niciun fel de control civil, parlamentar, asupra finanţelor serviciilor secrete. Şi în Belarus sunt legi moderne, nu înseamnă că trebuie să luăm acel model”, a spus Ghinea.

El a precizat că aceste găuri din legi ”se rezolvă dând o putere mai mare serviciilor secrete”.

”Admit că trebuiau modernizate, dar nu prin a da toate imunităţile serviciilor, ci fix invers, întărind controlul civil asupra lor”, a mai explicat Ghinea, arătând că Departamentul de politici publice din USR pe care îl conduce a prezentat acest document cu principii privind legile siguranţei naţionale.

”Vrem să îi cunoaştem pe cei care au lucrat la aceste legi şi să le cerem demisia, pentru că dunt nişte idei odioase”, a mai spus Ghinea.

Cristian Ghinea a mai afirmat că liberalul Pavel Popescu, preşedinte al comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, a scris pe Facebook un comentariu supărat în care a spus că are aceste legi la birou şi că îl invită la birou să le vadă.

”Deci le găsiţi la domnul Popescu la birou”, a mai spus Ghinea, arătând că acesta a mai spus că legile trebuie trecute urgent prin Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.