Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu: 'Pentru români e important cum viitoarea conducere va implementa sau nu Brexitul'

www.paginadepolitica.ro
Cristian Diaconescu

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, referitor la alegerile parlamentare care au loc joi în Marea Britanie, că pentru românii care trăiesc în această țară este foarte important cum viitoarea conducere va implementa sau nu ieșirea din Uniunea Europeană, anunță MEDIAFAX.

Citește și: S-a întors roata- PSD vrea dublarea alocațiilor pentru copii

"Scenariul cel mai bun, în situația dată, ar fi păstrarea drepturilor și a responsabilităților ca și cetățeni membri ai Uniunii Europene. Indiferent de mișcările politice ulterioare, respectarea statului pentru sutele de mii de români care muncesc, învață, au companii, au firme în Marea Britanie, așa cum el a fost stabilit în interiorul pieței unice a Uniunii Europene, reprezintă, după părerea mea, cea mai bună și cea mai favorabilă atitudine pe care Marea Britanie, indiferent cine câștigă alegerile, ar trebui să le respecte. Pentru români este important cum viitoarea conducere politică va implementa sau nu ieșirea din Uniunea Europeană", a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristian Diaconescu.

Citește și: Rareş Bogdan intervine în scandalul momentului: O duduie ignorantă, o persoană care face din xenofobie un titlu de glorie

Fostul ministru de Externe a subliniat că sutele de mii de români din Marea Britanie se așteaptă la un anume tip de predictibilitate.

"Deocamdată, nu se poate spune care dintre partide, laburiștii sau conservatorii, pot asigura o astfel de predictibilitate.Pot spune că din zone precum politicianul Nigel Farage am auzit niște semnale extrem de negative, în legătură cu perspectivele și drepturile cetățenilor europeni aflați în Marea Britanie și, din acest punct de vedere, dacă aceasta este atitudinea ce va fi împărtășită de viitoarea conducere politică la Londra, atunci s-ar putea să existe o problemă", a completat Cristian Diaconescu.

Marea Britanie organizează joi alegeri parlamentare.

"Votați Partidul Conservator, îndepliniți Brexit și ajutați țara noastră să meargă mai departe", a declarat Johnson într-un mesaj video adresat alegătorilor. Campania acestuia s-a bazat pe promisiunea de a retrage Marea Britanie din Uniunea Europeană la 31 ianuarie. Acordul negociat cu Bruxellesul este "pregătită să îndeplinească Brexit" dacă formațiunea sa politică va obține o majoritate în Parlament, a declarat premierul.

Citește și: Panică în sistemul de apărare și ordine publică- ‘Vor avea pensii mai mici cu 30%’ .

Johnson, în vârstă de 55 de ani, a promis de asemenea că va limita imigrația și că va negocia acorduri comerciale post-Brexit cu Statele Unite și alte țări non-UE.

Liderul opoziției, Jeremy Corby, a promis că Partidul Laburist va negocia un acord mai bun pentru Brexit, care va fi supus unui nou referendum.

Aproximativ două treimi din alegători, sau aproximativ 30 de milioane, sunt așteptate la urne în scrutinul legislativ de joi.

Potrivit ultimelor sondaje, conservatorii au multe șanse de a câștiga majoritatea locurilor din Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.