Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru de finanţe al preşedintelui Dilma Rousseff, arestat

arestat

Fostul ministru de finanţe din guvernele preşedinţilor brazilieni Lula da Silva şi Dilma Rousseff, Guido Mantega, a fost arestat joi în cadrul anchetei pentru corupţie în afacerea Petrobras, transmite AFP, citând presa braziliană.

Mantega, care a fost un personaj cu greutate în Partidul Muncitorilor, a fost arestat într-un spital din Sao Paulo, unde se afla împreună cu soţia sa, a precizat site-ul de informaţii G1.

Citește și: Bashar al-Assad: Războiul din Siria 'va trena'

În paralel, poliţia federală a anunţat o conferinţă de presă cu privire la o nouă serie de arestări în cadrul amplului dosar de corupţie legat de gigantului petrolier public Petrobras.

Fără a-l cita nominal pe Guido Mantega sau a face referire directă la Partidul Muncitorilor, poliţia afirmă, într-un comunicat, că 'un ministru de finanţe ar fi acţionat în 2012 (...) pentru a negocia transferul de bani pentru a plăti datoria de campanie a partidului politic al momentului'.

Aceste arestări survin în cadrul unei anchete lansate în martie 2014 asupra unor benzinării şi care a dezvăluit o vastă reţea de corupţie în cadrul Petrobras, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.