Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul ministru Vlădescu își cere KILOGRAMELE de AUR de la ICCJ - Judecătorul analizează cererea sa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sebastian Vlădescu DNA

Fostul ministru al Economiei Sebastian Vlădescu, recent trimis în judecată de procurorii anticorupție a cerut, marți, în fața unui judecător de drepturi și libertăți de la instanța supremă restituirea cauțiunii lăsate anchetatorilor pe durata cercetării penale.

Concret acesta dorește restituirea mai multor bunuri pe care le-a pus la dispoziția anchetatorilor pentru a acoperi suma stabilită drept cauțiune de aceștia față de fostul demnitar.

Între aceste bunuri se numără și mai multe lingouri de aur pe care Vlădescu le-a valorificat în demersul său de a plăti cauțiunea.

Metalul prețios, potrivit legii a fost depus la o bancă din România de către Vlădescu la dispoziția și la indicațiile anchetatorilor de la Direcție.

Cererea vine pe fondul faptului că procurorii anticorupție nu au mai prelungit măsura controlului judiciar față de cei cercetați după ce instanța supremă a admis definitiv o cerere a lui Ionuț Costea de ridicare a măsurii controlului judiciar.

La acest moment, au explicat apărătorii celor din dosar, pentru că procurorii DNA nu au mai prelungit aceste măsuri preventive s-ar impune și restituirea sumelor reținute cu titlu de cauțiune în cadrul controlului judiciar.

„Inculpatul Vlădescu Sebastian a respectat cele prevăzute în ordonanța procurorilor anticorupție, în sensul că a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă:
- consemnarea la o unitate bancară, la dispoziția DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei și 100.000 de euro;
- constituirea unei garanții reale mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);
- constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;
- constituirea unor garanții reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurența valorii cauțiunii stabilite de procurori.”, anunțau procurorii DNA printr-un comunicat aflat pe pagina de internet a instituție.

Totodată și alți  inculpați judecați alături de Vlădescu au cerut instanței de asemenea ridicarea sechestrelor stabilite de procurorii DNA.

În acest caz magistratul de cameră preliminară de la instanța supremă a rămas în pronunțare privind aceste cereri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.