Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tom Hanks va juca rolul unui prezentator de televiziune celebru într-un film biografic

facebook.com
Tom Hanks

Actorul Tom Hanks va juca rolul celebrului prezentator de televiziune american Fred Rogers într-un film biografic dedicat acestuia, „You Are My Friend”, scrie hollywoodreporter.com.

Proiectul a fost achiziţionat de compania TriStar Pictures şi va fi regizat de Marielle Heller, cunoscută pentru filmul „The Diary of a Teenage Girl”. Scenariul va fi scris de Micah Fitzerman-Blue şi Noah Harpster.

Lungmetrajul, a cărui producţie va începe în septembrie, este inspirată din prietenia pe care au avut-o în viaţa reală Rogers şi jurnalistul premiat Tom Junod. Cei doi s-au cunoscut după ce Junod a acceptat să scrie un profil al prezentatorului de televiziune.

Marc Turtletaub şi Peter Saraf vor produce pelicula prin intermediul companiei lor, Big Beach Films, alături de Youree Henley. Fitzerman-Blue şi Harpster vor fi producători executivi, alături de Leah Holzer, care face parte din echipa Big Beach.

Hannah Minghella şi Shary Shirazi vor supraveghea proiectul pentru TriStar.

Rogers, cunoscut în special pentru un serial de televiziune pentru copii, „Mr. Rogers' Neighborhood”, a fost subiectul documentarului „Won't You Be My Neighbor?”, care a avut premiera la Sundance Film Festival din acest an şi urmează să fie lansat de Focus Features. Rogers a murit în anul 2003, la vârsta de 74 de ani.

Tom Hanks, născut pe 9 iulie 1956, este actor, regizor şi producător american de film, care a câştigat de două ori premiul Oscar la categoria ”cel mai bun actor principal”, cu rolurile interpretate în filmele ”Philadelphia” şi ”Forrest Gump”. Starul american a primit alte trei nominalizări la Oscar pentru prestaţiile sale din filmele ”Vreau să fiu mare/ Big”, ”Salvaţi soldatul Ryan” şi ”Naufragiatul”. În palmaresul său se mai află patru Globuri de Aur şi un Urs de Argint, câştigat la Festivalul de Film de la Berlin în 1994, pentru ”Philadelphia”.

Hanks poate fi văzut în filmul „The Post”, lansat recent. În acest film regizat de Steven Spielberg, Hanks îl interpretează pe jurnalistul Ben Bradlee de la ziarul The Washington Post, care a primit ameninţări de la Richard Nixon, preşedintele american de la acea vreme, după ce a publicat, în 1971, o serie de articole despre Pentagon Papers.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.