Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul pilot de automobilism francez Rene Metge, multiplu câştigător al cursei Paris-Dakar, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Fostul pilot de automobilism francez Rene Metge, multiplu câştigător al cursei Paris-Dakar, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, au anunţat surse apropiate, care au confirmat o informaţie a postului de radio France Bleu, citată de AFP.

Triplu câştigător al celebrei curse de raliu-raid, care se disputa în vremea sa în Africa, el a participat de mai multe ori la Cursa de 24 de Ore de la Le Mans. Prima sa victorie în Paris-Dakar a obţinut-o în 1981 la volanul unei maşini Range Rover, iar cu Porsche a câştigat cursa din nou în 1984 şi 1986.

Asocierea sa cu constructorul din Zuffenhausen a fost una foarte strânsă, ei colaborând la dezvoltarea modelului 911 cu tracţiune integrală, conceput special pentru competiţia africană.

"Pentru mine, Rene a fost un artist, un organizator pasionat înainte de toate, care a avut o mare dragoste pentru sportul mecanic, pentru deşert, aventură şi descoperire", a declarat, miercuri, David Castera, actualul director al cursei Dakar, competiţie al cărei start se va da la actuala ediţie pe 5 ianuarie în Arabia Saudită.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.