Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul poliţist din Atlanta acuzat de uciderea afro-americanului Rayshard Brooks, eliberat pe cauţiune

Fostul ofiţer de poliţie din oraşul Atlanta acuzat luna trecută pentru uciderea unui bărbat afro-american, Rayshard Brooks, a fost eliberat pe cauţiune, au anunţat miercuri canalele de televiziune locale, citate de Reuters, notează Agerpres.

Un judecător districtual a stabilit la 500.000 de dolari valoarea cauţiunii pentru Garrett Rolfe (27 de ani) şi a adăugat numeroase condiţii, printre care purtarea unei brăţări de monitorizare la gleznă şi respectarea unor restricţii de circulaţie.

Garrett Rolfe a părăsit miercuri dimineaţă închisoarea din districtul Gwinnett unde se afla în detenţie.

La audierea de marţi, Tomika Miller, văduva lui Brooks, a cerut instanţei să nu aprobe eliberarea pe cauţiune a lui Rolfe, spunând că nu se va simţi în siguranţă ştiind că fostul ofiţer de poliţie este în libertate.

Avocatul lui Rolfe anunţase că va prezenta probe solide conform cărora poliţistul a avut justificare pentru a folosi forţa letală întrucât a acţionat în legitimă apărare.

Rayshard Brooks (27 de ani) a fost împuşcat în noaptea de 12 spre 13 iunie. Faptele s-au petrecut în Atlanta, capitala statului Georgia, în contextul în care numeroase manifestaţii împotriva violenţelor poliţiştilor au loc de mai multe săptămâni în SUA şi în alte ţări de pe glob după moartea lui George Floyd, afro-americanul care a murit la Minneapolis, în 25 mai, după ce un ofiţer de poliţie l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute.

Brooks adormise în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia deoarece accesul clienţilor era blocat, potrivit unui raport oficial.

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze, potrivit raportului Biroului de investigaţii din Georgia. Înregistrarea video de supraveghere arată "că în timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit", conform sursei citate.

"Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, in timpul urmăririi, Brooks s-au întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l". Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp, se arată în raportul oficial care mai precizează că un agent de poliţie a fost rănit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.