Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, anunță planurile de război împotriva Hamas: Vor regreta ziua în care au început să facă aceste lucruri

Ehud Olmert trial

Fostul premier al Israelului, Ehud Olmert, anunță planurile de război împotriva Hamas: Vor regreta ziua în care au început să facă aceste lucruri

Într-un interviu acordat postului Antena 3 CNN, fostul premier israelian Ehud Olmert a discutat despre planurile de război ale Israelului.

Ehud Olmert, fostul premier israelian, a susținut că Hamas ar putea să acționeze în interesul Iranului, ca parte a unei strategii de destabilizare a unei alianțe între America, Arabia Saudită și Israel, care vizează contracararea influenței iraniene în Orientul Mijlociu.

Întrebat cine se află în spatele acestor atacuri începute de organizația Hamas, fostul premier a spus:

"Știm că organizația Hamas a comis sâmbătă aceste atrocități. Cu siguranță Hamas-ul este în prima linie. Știm cu toții că acesta este o organizație teroristă finanțată și inspirată de Iran

Armele celor de la Hamas sunt oferite de Iran

Deși nu vorbesc în numele niciunei organizații israeliene, nici al guvernului, ci din urma experienței mele, este clar că Iranul este amestecat în această acțiune. Cu siguranță îi sprijină pe cei de la Hamas, le oferă arme și finanțare.

Dacă se întreabă cineva de ce Hamas a ales acest moment și nu un altul, poate că unul dintre răspunsuri este că Hamas a vrut să-i sprijine pe iranieni împotriva a ceea ce părea o nouă alianță strategică internațională între America, Arabia Saudită și Israel, care voia să oprească penetrarea Iranului prin acestă parte a Orientului Mijlociu.

Este vorba de crearea unui dezechilibru

Ar trebui să se facă multe lucruri și se vor face. De-a lungul timpului, iranienii au aflat că Israel are căi de a face lucruri care ajung să îi doară pe iranieni. Acum trebuie să ne ocupăm de Hamas.

Vom scăpa de cei care au făcut aceste atrocități. Vor regreta ziua în care au început să facă aceste lucruri", a spus Ehud Olmert.

Întrebat ce ar trebui să facă Israelul în această luptă cu Hamas, fostul premier a spus:

"Îi vom ucide. Acesta este răspunsul cel mai direct pe care îl pot da. Nu am fi făcut asta dacă ei nu ar fi ucis cam 1500 de cetățeni israelieni, de la bebeluși la vârstnici, dacă nu ar fi violat mame în fața copiilor, ucigându-le apoi și decapitându-le copiii.

Lucrurile acestea nu pot trece fără să primească un răspuns brutal, dureros și plin de sânge. Nu există altă cale", a mai precizat Ehud Olmert.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.