Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier al Slovaciei preia limbajul Moscovei: 'În armata ucraineană există adevărați fasciști'

nuewsnow.tsr.sk
Robert Fico

Fostul premier al Slovaciei preia limbajul Moscovei: 'În armata ucraineană există adevărați fasciști'

Fostul premier al Slovaciei și liderul celui mai mare partid de opoziție "Direcția - Social Democrația", Robert Fico, a declarat că în armata ucraineană există adevărați fasciști. Fico a vorbit la Zvolen, în zona cetrală a Slovaciei, în timpul marcării unui nou an de la Insurecția națională slovacă anti-Hitler.

Declarațiile acestuia au fost publicate pe canalul de YouTube "Online Tu a Teraz", anunță TASS, potrivit Rador. Fostul premier slovac a numit batalionul "Azov" (recunoscut ca organizație teroristă și interzis în Federația Rusă) ca fiind fascist. "Cum este posibil să existe fasciști adevărați în rândurile armatei ucrainene. De exemplu, Azov, care este cu adevărat fascist"- a spus Fico.

În același timp, Robert Fico a îndemnat publicul să respingă manifestările rusofobiei. "Slovacia este o țară mică, o țară slavă. Este în interesul nostru vital să avem relații bune cu toate țările, inclusiv cu Federația Rusă" - a spus fostul premier slovac. Fico a condamnat interdicția impusă Ucrainei de a studia literatura rusă şi și-a exprimat și recunoștința față de URSS pentru eliberarea Slovaciei de nazism.

Declarația a fost făcută în ajunul alegerilor parlamentare anticipate din Slovacia, care vor avea loc pe 30 septembrie. În timpul discursului său, Fico a criticat aspru actualele autorități din Slovacia, inclusiv pentru sprijinirea Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.