Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier britanic David Cameron, investigat pentru o presupusă acţiune de lobby

Gov.uk
David Cameron

Fostul premier britanic David Cameron este investigat de un organism independent de supraveghere după apariţia unor relatări în presă că ar fi făcut lobby pentru un ajutor al guvernului pentru compania financiară Greensill Capital, în prezent în colaps, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Financial Times a scris că David Cameron a făcut lobby ca guvernul să crească accesul companiei la scheme de împrumut legate de pandemia de COVID-19, cu câteva luni înainte de falimentul firmei.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis vrea restricții mai dure pentru București, în weekend: ‘Vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și pentru mall-uri’

Autoritatea de monitorizare a activităţilor de lobby (Registrar of Consultant Lobbyists) a precizat într-un comunicat că "investighează dacă David Comeron a practicat o activitate de consultanţă şi lobby neînregistrată".

Instituţia a adăugat că nu vrea să facă alte comentarii atât timp cât ancheta este în desfăşurare.

Miercuri, premierul Boris Johnson a declarat că nu are cunoştinţă că David Cameron a făcut lobby pe lângă membri ai guvernului pentru a ajuta Greensill.

Purtătorul său de cuvânt a declarat săptămâna trecută că Ministerul de Finanţe a decis să nu sprijine o solicitare de împrumuturi făcută de compania aflată în faliment, după o analiză corespunzătoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.