Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier Davutoglu vrea să creeze un partid ce ar putea rivaliza cu formațiunea lui Erdogan

Erdogan

Fostul premier Ahmet Davutoglu, la un moment dat un aliat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a depus joi actele pentru formarea unei noi formațiuni politice, care ar putea eroda sprijinul de care se bucură liderul de la Ankara și partidul său, Justiție și Dezvoltare (AK).

Davutoglu, în vârstă de 60 de ani, a ocupat funcția de prim-ministru din 2014 până în 2016, când a intrat în conflict cu Erdogan. La începutul acestui an, Davutoglu l-a criticat dur pe președinte și modul în care Partidul AK (AKP) a gestionat economia și i-a acuzat că au restricționat libertățile fundamentale și dreptul la liberă exprimare, relatează Reuters online.

O sursă apropiată de Davutoglu a declarat că fostul premier a depus joi actele la Ministerul de Interne pentru formarea noului partid, urmând ca partidul să fie anunțat oficial vineri, la o conferință de presă la Ankara. Formațiunea se va va numi Partidul Viitorului, a precizat sursa.

"Va anunța principiile partidului său și va oferi informații despre membrii fondatori", a adăugat sursa, completând: "Noul partid va inspira o nouă viață în politică".

Citește și: Lia Olguța Vasilescu, o nouă replică UMILITOARE pentru Rareș Bogdan: 'Vezi ca ți s-a sters rujul și s-ar putea ca unii chiar să te ia drept mascul...'

Davutoglu și-a anunțat demisia din AKP în septembrie, afirmând că acest partid nu mai este în măsură să rezolve problemele Turciei și că nu mai permite dezbaterile în plan intern. Demisia sa a venit la două luni după ce fostul viceprim-ministru Ali Babacan și-a dat demisia din AKP, invocând "diferențe profunde".

De asemenea, Babacan, va anunța lansarea propriului său partid politic în câteva săptămâni, potrivit unui apropiat al acestuia.

La cursul acestui an, Partidul Republican al Poporului (CHP), principalul partid de opoziție din Turcia, a învins categoric Partidul AK la alegerile locale, obținând puterea în cele mai mari orașe ale țării, Ankara și Istanbul, dominate anterior de formațiunea lui Erdogan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.