Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier francez Edouard Balladur, investigat pentru posibila încasare a unor comisioane

ciocanel judecator

Fostul premier francez Edouard Balladur este investigat de justiţia franceză într-un dosar ce priveşte încasarea unor posibile comisioane ilegale pentru un contract militar cu Pakistanul, a anunţat marţi o sursă judiciară citată de agenţia Reuters. El este suspectat că cu ajutorul acestor comisioane şi-a finanţat campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 1995.

În dosarul legat de aşa-numita 'afacere Karachi', justiţia franceză încearcă să elucideze o serie de tranzacţii nebuloase efectuate prin intermediari şi eventuale comisioane ilegale asociate unui contract semnat cu Pakistanul în anii '90 pentru livrarea către această ţară a unor submarine Agosta. Fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, care la acea vreme era ministru pentru buget şi purtător de cuvânt al candidatului prezidenţial Edouard Balladur, a respins vehement relatările din presă conform cărora ar fi ştiut de acele comisioane, conform Agerpres.

Justiţia franceză anchetează de mai mulţi ani respectiva afacere, dar abia acum a decis să-l cerceteze formal pe fostul premier.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.