Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul premier italian Silvio Berlusconi a ajuns din nou în spital

bbc.com
Silvio Berlusconi

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, în vârstă de 84 de ani şi care a avut mai multe internări de la începutul anului, a fost din nou spitalizat pentru teste, relatează AFP şi Reuters.

"Spitalizarea a fost necesară pentru a realiza o evaluare clinică aprofundată", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt, confirmând informaţii apărute în media italiene conform cărora Berlusconi se află de joi în prestigiosul spital San Raffaele din Milano.

Magnatul media a fost deja spitalizat de patru ori în acest an, ultima dată în luna mai, pentru complicaţii legate de infectarea sa cu coronavirus anul trecut.

În ianuarie, a petrecut mai multe zile la Centrul Cardiotoracic din Monaco pentru probleme de aritmie cardiacă, iar în septembrie 2020 a fost spitalizat din cauza unei infecţii pulmonare în urma îmbolnăvirii de COVID-19.

Berlusconi, care a fost de patru ori premier, a fost supus unei importante operaţii la inimă în 2016 şi a învins de asemenea şi un cancer la prostată.

'Il Cavaliere', care este încă eurodeputat şi preşedinte al partidului pe care l-a creat, Forza Italia, nu pare să îşi fi pierdut totuşi combativitatea politică şi a lansat o serie de propuneri, de la crearea unui partid unic pe partea dreaptă a spectrului politic, împreună cu Liga, al lui Matteo Salvini, şi Fraţii Italiei, formaţiune de extremă-dreapta condusă de Giorgia Meloni, până în 2023, data teoretică a următoarelor alegeri legislative, şi până la scăderea taxelor.

Născut la 29 septembrie 1936, Berlusconi, fiu al unui angajat dintr-o bancă milaneză, a creat unul dintre cele mai mai imperii industriale şi financiare din Europa înainte de a intra în politică în 1994.

La conducerea holdingului Fininvest şi a grupului de televiziuni Mediaset, dar şi a clubului de fotbal AC Milan, el a devenit la începutul anilor 2000 cel mai bogat om din Italia, poziţie în care a rămas timp de zece ani, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.