Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Braziliei îşi arată muşchii: Nu se teme de justiţie

judecatori

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, audiat vineri de poliţie în cadrul anchetei asupra scandalului de corupţie Petrobras, a afirmat în cursul unei conferinţe de presă că nu se teme de justiţie, dar s-a simţit ca un "prizonier", relatează AFP.

"Mărturisesc că m-am simţit ca un prizonier în această dimineaţă" în localul poliţiei federale de la aeroportul Congonhas, la Sao Paolo, a declarat Lula la sediul Partidului Muncitorilor (PT). "Dacă voiau să mă audieze, trebuia să mă convoace şi mergeam. Nu datorez nimănui nimic şi nu mă tem de justiţie", a subliniat Lula, reluând un proverb brazilian, "cine nu datorează nimic nu se teme de nimic". Fostul preşedinte aflat la conducerea Braziliei între 2003 şi 2010 a calificat percheziţia de la domiciliul său, apoi transferul la sediul poliţiei ca fiind un " show mediatic" şi "spectacol pirotehnic, în locul unei anchete serioase".

Procurorii "au reaprins flacăra din mine! Lupta continuă!", a subliniat Lula, exprimându-şi în mai multe rânduri "indignarea". "Am arătat că cei săraci nu sunt problema, dar soluţia ţării. Am creat programe sociale, cote de admitere la universitate (pentru cetăţenii de culoare), iar astea deranjează", a adăugat fostul lucrător în metalurgie. "Vor să încrimineze Partidul Muncitorilor, să-l încrimineze pe Lula" pentru că le este teamă că vom rămâne la putere, a mai afirmat el. În exteriorul clădirii, zeci de militanţi au fluturat drapelele roşii ale PT şi pancarte în sprijinul lui Lula. "Nu va fi o lovitură de stat!", au scandat ei.

Conform unei declaraţii a procurorului general, Carlos Fernando dos Santos Lima, există ''probe că Lula da Silva a primit bunuri de la reţeaua Petrobras''. Aceste bunuri includ o locuinţă cu trei etaje în Guaruja şi o fermă la Atibaia, precum şi mobilă de lux pentru utilarea proprietăţilor, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.