Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte al Nissan denunță un complot: 'Sincer, am fost şocat de arestare'. Avertismentul primit din partea ambasadorului francez în Japonia

Livemint
ghosn

Fostul preşedinte al Nissan Carlos Ghosn a declarat marţi, la Beirut, că ambasadorul francez în Japonia l-a avertizat imediat după arestarea sa că propria sa companie complotează împotriva sa, transmite Reuters, conform news.ro.

”Sincer, am fost şocat de arestare şi primul lucru pe care l-am cerut a fost să mă asigur că Nissan ştie acest lucru, pentru a-mi trimite un avocat”, a afirmat Ghosn într-un interviu acordat la Beirut.

”Şi a doua zi, la 24 de ore, am primi vizita ambasadorului francez care mi-a spus: ‘Nissan se întoarce împotriva ta’. Şi atunci mi-am dat seama că întreaga situaţie este un complot”, a spus Ghosn.

Fostul director general al Nissan, Hiroto Saikawa, care a fost forţat să demisioneze anul trecut, după ce a recunoscut că a primit compensaţii incorecte, a declarat într-o conferinţă de presă, la scurt timp după arestarea lui Ghosn, că acesta s-a folosit de banii companiei în scopuri personale şi că ani de zile şi-a subevaluat veniturile.

Băsescu îl desființează pe primarul din Târgu Mureș: 'Trebuia să se autodiagnosticheze. Putea să-și dea seama că nu mai e sănătos cu asemenea propuneri'

Arestarea lui Ghosn, care a fost respectat pentru salvarea Nissan de la faliment, a adus în centrul atenţiei internaţionale sistemul de justiţie japonez.

Între practicile urmărite acum sunt reţinerea suspecţilor pe perioade lungi de timp şi  excluderea avocaţilor de la interogatorii, care pot dura şi opt ore pe zi.

”Când mi-a spus că la două - trei ore după arestare Saikawa a participat la o conferinţă de presă şi a făcut o declaraţie în care a spus ‘Sunt îngrozit, dar ceea ce aflu...’, când mi-a spus că a făcut aceste declaraţii, am spus ‘Dumnezeule, este un complot’”.

Ghosn a fugit din Japonia luna trecută, unde urma să fie judecat pentru subevaluarea veniturilor, abuz de încredere şi folosirea ilegală a fondurilor companiei, acuzaţii pe care le respinge.

Fostul titan al industriei auto mondiale a spus că alternativa la fugă at fi fost să îşi petreacă restul vieţii în Japonia, fără un proces corect. Ghosn a spus că a fugit în Liban, ţara unde a copilărit, pentru a-şi reabilita numele.

Procurorii din Tokyo susţin că acuzaţiile lui Ghosn referitoare la o conspiraţie împotriva sa sunt false şi că acesta nu a reuşit să îşi justifice faptele.

Ministerul de Justiţie in Japonia a anunţat că va încerca să găsească o soluţie pentru a-l readuce pe Ghosn în Japonia, chiar dacă ţara nu are un acord de extrădare cu Libanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.