Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al Pakistanului, Perez Musharraf, îi acuză pe cei care l-au condamnat la moarte de înaltă trădare

Fostul conducător militar şi preşedinte al Pakistanului, Pervez Musharraf, a declarat că decizia unei instanțe speciale de a-l condamna la moarte într-un caz de înaltă trădare a fost rezultatul unei „vendete personale”, relataeză site-ul agenţiei Reuters, potrivit Mediafax.

Musharraf, care a fost judecat și condamnat în absență, a declarat într-un videoclip difuzat miercuri seară, că acuzațiile împotriva lui au fost motivate politic și este „un caz fără precedent în care nici inculpatul, nici avocatul său nu au fost lăsați să apere cazul”.

"Acest caz a fost preluat doar din cauza vendetei personale a unor oameni împotriva mea", a spus Musharraf în declarația video.

O instanță antiteroristă l-a condamnat pe Musharraf la moarte, marți, după ce l-a găsit vinovat de înaltă trădare și încălcarea Constituției în 2007.

Citește și: Cătălin Predoiu SPULBERĂ orice speranță a magistraților privind pensiile speciale: Sunt SOLIDAR cu premierul

Musharraf, în vârstă de 76 de ani, a preluat puterea printr-o lovitură de stat în 1999 și a condus ţara mai târziu din postura de președinte.

În noiembrie 2007, Musharraf a suspendat Constituția și a impus starea de urgență - o acțiune care a stârnit proteste. El și-a dat demisia în 2008 pentru a evita amenințarea cu punerea sub acuzare în vederea demmiterii.

Când Nawaz Sharif - un vechi rival pe care l-a înlăturat în lovitura de stat din 1999 - a fost ales prim-ministru în 2013 şi a inițiat un proces de trădare împotriva lui Musharraf, iar în 2014 fostul general a fost acuzat pentru înaltă trădare.

Musharraf a călătorit la Dubai, unde primește tratament medical, după ce interdicția de călătorie a fost ridicată în 2016 și a refuzat să se prezinte în fața instanței, în ciuda mai multor ordine.

Partidul său politic a anunţat anterior că va contesta verdictul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.