Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al Republicii Moldova a declarat că autoritățile moldovene duc ţara la dezastru

voronin

Fostul președinte al Republicii Moldova a declarat că autoritățile moldovene duc ţara la dezastru

Fostul președinte al Republicii Moldova, liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, a declarat că șeful statului, Maia Sandu, și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), de guvernământ, care controlează Guvernul moldovean, duc țara la dezastru.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, acest lucru este dovedit de încercările de desființare a limbii și a istoriei, de eșecurile din economie și de plecarea în masă a tinerilor din țară.

"Tot ce s-a creat aici de-a lungul secolelor este dat deoparte, rămâne doar integrarea europeană, discuţiile despre NATO și, cel mai important, discuţiile despre România. Ei spun că singura cale de a ieși din această mlaștină este să ne unim cu România și cât mai curând posibil" - a declarat Voronin în plenul partidului din orașul Călărași, citat de publicația "Noi".

El a acuzat autoritățile de "anularea limbii moldovenești, a istoriei Republicii Moldovei" şi de eșecuri în economie și sfera socială.

"Asemenea haos, atâta nelegiuire, atâta incapacitate a celor care și-au asumat responsabilitatea pentru țară și o duc la dezastru. Problemele sociale sunt înghețate, indexarea pensiilor nu corespunde cu nivelul inflației și, în consecință, legea pensiilor este încălcată, oamenii fug din ţară, iar aceştia sunt în mare parte tineri, ţara se depopulează.

În curând ne vom confrunta cu un nonsens: va exista o ţară, dar fără populaţie. Nu are cine să muncească pentru ţară şi nu există nici locuri de muncă. Sistemul educațional este distrus, medicina este coruptă, sistemul judiciar este putred. Aceasta este deja o realitate" - a spus fostul președinte moldovean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.