Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost citat în dosarul Energocom

Deschide.md
Igor Dodon

Președintele de onoare al Partidului Socialiștilor din R. Moldova, Igor Dodon, a fost citat la Procuratura Generală pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit într-un dosar penal,.

Solicitată telefonic, Mariana Cherpec, purtătorul de cuvânt al PG, a confirmat și a declarat că ar fi vorba despre dosarul „Energocom”.

Reprezentantul PG a mai menționat că Igor Dodon este așteptat la Procuratura Generală la data de 27 decembrie, la ora 09:00, transmite deschide.md.

Sursele Deschide.MD au ținut să precizeze că în același dosar este vizat și fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc, căruia la fel i-a fost trimisă o citație pentru a fi audiat și recunoscut ca bănuit.

Anterior, PG a anunțat pornirea unei cauze penale, după ce s-a stabilit că, la începutul anului 2008, factorii de decizie ai SA „Energocom”, întreprindere responsabilă de asigurarea Republicii Moldova cu energie electrică, prin înțelegere prealabilă și de comun acord cu responsabilii Ministerului Economiei și Infrastructurii, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, precum și alte persoane, inclusiv din afara țării, ar fi implementat o schemă criminală prin intermediul căreia ar fi delapidat banii statului în valoare de 11.927.173 dolari SUA, echivalentul a 123.957.916 lei.

Potrivit materialelor, schema implementată le-ar fi permis persoanelor implicate să delapideze banii statului prin metoda majorării neîntemeiate a prețului de achiziție a energiei electrice și însușirii diferenței de preț.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.