Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte al Ucrainei, în direct la Antena 3: 'În loc să creeze acele culoare umanitare, rușii au deschis focul asupra civililor'

porosenko

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, spune că soldaţii ruşi au deschis focul asupra civililor, asupra voluntarilor care veniseră cu medicamente și hrană. „Acesta este un mod barbar de a duce războiul”, a declarat într-un interviu acordat Antena 3.

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a vorbit de pe străzile Kievului la „News Hour with CNN” despre ce se întâmplă acum în capitala Ucrainei. „Situația este extrem de dificilă dar bravii soldații ucraineni i-au oprit pe soldații ruși. Au oprit principala ofensivă iar asta a creat o situație umanitară dezastruoasă în apropiere de Kiev pentru că Rusia a comis crime”, a spus Petro Poroşenko.

„În loc să creeze acele culoare umanitare au deschis focul asupra civililor, asupra voluntarilor care veniseră cu medicamente și hrană. Acesta este un mod barbar de a duce războiul. Cu siguranță Curtea Penală Internațională de la Haga va avea un cuvânt de spus. Au început astăzi audierile acolo”, a mai spus fostul preşedinte al Ucrainei.

„Noi aici facem miracole. Pentru că atunci când Putin a vrut să ia Ucraina în 48 de ore iată că suntem în a 12-a zi în care oprim trupele ruse”, a mai afirmat fostul președinte.

Petro Poroşenko a declarat că mii de de ucraineni își dau viețile pentru a-şi proteja teritoriul, democrația și libertatea. Până la urmă pentru a proteja Europa, a adăugat fostul preşedinte.

„Acesta nu este un război la adresa Ucrainei, este un război la adresa Europei, este un război la adresa valorilor occidentale, la adresa NATO și poate că este un război împotriva României pentru că România este vecinul nostru și nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine. Nu știm unde vor apărea mâine soldații ruși, poate în Transnistria, poate în Moldova, poate România și de aceea aceasta este lupta noastră comună”, a mai spus Poroşenko.

Poroşenko spune că Vladimir Putin nu este om de încredere: „Nimic din ceea ce promite, de la încetarea focului până la eliberarea prizonierilor, retragerea trupelor, crearea de coridoare umanitare nimic din toate acestea nu au fost puse în practică. Să nu vă fie frică de Putin. Noi, ucrainenii, de opt ani demonstrăm că nu ne este frică de el, luptăm împotriva lui și putem să ne protejăm națiunea și Europa”, a încheiat fostul preşedinte al Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.