Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte George W. Bush: 'Statele Unite au responsabilitatea şi mijloacele de a-i evacua pe afganii în pericol'

vaticannews.va
afganii fug de talibani

Statele Unite au 'responsabilitatea şi mijloacele' de a-i evacua pe localnicii care i-au ajutat în Afganistan, a declarat fostul preşedinte George W. Bush, cel care a lansat 'războiul împotriva terorismului' în urma atentatelor de la 11 septembrie 2001, transmit marţi AFP şi Reuters.

'Afganii cei mai ameninţaţi sunt chiar cei care au fost în avangarda progresului în ţara lor', au afirmat fostul preşedinte şi soţia sa, Laura Bush, într-un comunicat emis după preluarea puterii de către talibani.

Afganistanul a căzut în mâinile talibanilor după o ofensivă-fulger, chiar mai devreme de expirarea termenului fixat de actualul preşedinte Joe Biden pentru retragerea ultimilor militari americani, 31 august, informează Agerpres.ro.

Luate prin surprindere, SUA fac eforturi să-şi evacueze cetăţenii, militarii şi pe afganii care au lucrat pentru armata americană.

'Guvernul Statelor Unite are autoritatea legală de a elimina birocraţia în privinţa refugiaţilor în timpul crizelor umanitare urgente. Avem responsabilitatea şi resursele să garantăm o plecare în siguranţă pentru ei acum, fără întârzieri birocratice', au subliniat George W. şi Laura Bush, reamintind că 'preşedintele Biden a promis să-i evacueze pe aceşti afgani'

George W. Bush şi fosta Primă Doamnă s-au declarat 'încrezători că eforturile de evacuare vor fi eficiente' cu ajutorul forţelor americane, menţionând că 'aliaţii noştri cei mai loiali, împreună cu ONG-uri private, sunt gata să ajute'.

Cei doi şi-au arătat 'profunda tristeţe' faţă de evenimentele în desfăşurare în Afganistan, dar au subliniat că rămân 'ferm' optimişti faţă de rezilienţa poporului afgan, mai ales a tinerilor care au crescut fără regimul taliban în ultimele două decenii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.