Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev șterge pe jos cu planul de pace avansat de italieni

kremlin.ru
medvedev putin

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, fostul președinte Dmitri Medvedev, a apreciat marți că planul italian de soluționare a crizei ucrainene se bazează pe date obținute din „ziare provinciale” și „falsuri ucrainene”, departe de „starea reală” a lucrurilor, potrivit agenției ruse de presă TASS.

„Occidentul a îmbrățișat mâncărimea de a crea „planuri de pace" care ar trebui să ducă la o soluționare a crizei din Ucraina. Și ar fi bine dacă ar fi vorba de pregătirea unor opțiuni care cel puțin să țină cont de realități. Dar nu”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram .

El a spus despre planul elaborat de Italia: „Există sentimentul că a fost pregătit nu de diplomați, ci de politologi locali care au citit o mulțime de ziare de provincie și operează doar cu falsuri ucrainene”.

Medvedev a respins o serie de idei din planul corespunzător, inclusiv intrarea Ucrainei în UE sau autonomia Donbasului și Crimeeii în cadrul Ucrainei. Potrivit lui, „nu are rost să analizăm acest proiect în continuare”, deoarece „toate acestea sunt doar o încercare de a ajuta Kievul să salveze măcar o parte”.

"Totuși, Ucraina însăși nu vrea să negocieze deloc. Ei au preferat să uite acolo de proiectul de tratat de pace rusesc. De parcă nu ar exista deloc. Bazându-se doar pe fluxul de arme și bani din țările occidentale”, a scris vicepreședintele Consiliului de Securitate.

El a rezumat: „Degeaba”. „La urma urmei, în cazul unei schimbări a scenariului unei operațiuni militare, autoritățile ucrainene și comandamentul militar nu vor salva nici măcar buncărele subterane”, a subliniat Medvedev.

"Prin urmare, dacă oferim inițiative de pace, atunci trebuie să se bazeze pe un calcul sobru și să reflecte starea actuală a lucrurilor. Și un astfel de document a fost demult înaintat de Rusia spre discuție. Dacă propunerile de pace sunt create strict în interesul NATO și ordinea mondială occidentală, atunci astfel de planuri trebuie pur și simplu ignorate”, a menționat șeful adjunct al Consiliului de Securitate al Federației Ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.