Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Medvedev amenință cu un atac asupra centralelor nucleare din UE: 'Ticăloșii de la Kiev și patronii lor occidentali par pregătiți să organizeze un nou Cernobîl'

dmitri medvedev

Şeful adjunct al Consiliului Securităţii Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre cei mai apropiaţi aliaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, acuză Ucraina și Occidentul că vor să genereze „un nou Cernobîl” la Zaporojie. Oficialul rus susține că ucrainenii sunt cei care bombardează centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare din Europe, și amenință cu atacuri asupra unor centrale din UE.

„Ticăloșii de la Kiev și patronii lor occidentali par pregătiți să organizeze un nou Cernobîl. Rachetele și obuzele cad din ce în ce mai aproape de reactorul centralei nucleare de la Zaporozhye și de instalațiile de depozitare a izotopilor radioactivi.

Ei spun că este vorba de Rusia. Acest lucru este evident, o prostie 100%, chiar și pentru publicul rusofan prost. Nici măcar ONU nu crede.

Ei spun că se întâmplă pur întâmplător. Ca și cum nu ar fi vrut ei. Ce pot să spun... Să nu uităm că și Uniunea Europeană are centrale nucleare. Și întâmplări sunt de asemenea posibile”, scrie Medvedev pe canalul său de Telegram.

Directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a declarat joi în faţa Consiliului de Securitate al ONU că situaţia este gravă şi a cerut acces la centrala nucleară de la Zaporojie, în legătură cu care Moscova şi Kiev se acuză reciproc că au bombardat-o.

Centrala, cea mai mare din Europa, aflată sub control rusesc de la începutul lunii martie, a fost din nou bombardată joi, Kievul şi Moscova acuzându-se din nou reciproc că sunt responsabile de atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.