Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul preşedinte sud-african a apărut în public pentru prima dată de la declanşarea protestelor violente

The Sun
Africa de Sud

Fostul preşedinte sud-african Jacob Zuma a apărut luni în public pentru prima dată de la declanşarea unor proteste violente şi jafuri care au făcut peste 220 de morţi după ce el a fost condamnat la închisoare, relatează DPA.

Zuma, care a fost preşedinte din 2009 până în 2018, a apărut prin link video în timp ce procesul său de corupţie a fost reluat online luni la Înalta Curte Pietermaritzburg.

Zuma purta un costum închis la culoare şi cravată roşie în timp ce avocaţii săi susţineau că procesul ar trebui amânat până când acuzatul în vârstă de 79 de ani ar putea participa la proceduri în persoană, scrie Agerpres.ro.

El se confruntă cu 16 capete de acuzare care ţin de escrocherie, corupţie, spălare de bani şi fraudă, în legătură cu un acord de arme de mai multe miliarde de dolari ce datează din 1999.

Zuma neagă toate acuzaţiile şi a încercat fără succes să nu ajungă în instanţă.

Zuma s-a predat autorităţilor pe 8 iulie pentru a începe o pedeapsă de închisoare de 15 luni pentru ultraj la adresa instanţei după ce a ignorat un ordin de

a depune mărturie într-o anchetă separată asupra altor acuzaţii de corupţie în administraţia sa.

Avocaţii săi încearcă să întârzie procesul legat de armament pe motiv că Zuma ar trebui să aibă dreptul de a se prezenta fizic în faţa instanţei şi că ei nu au reuşit să vorbească personal cu clientul lor după ce el s-a predat.

Condamnarea lui Zuma la închisoare a declanşat proteste în masă ale susţinătorilor săi, care s-au transformat în violenţe şi jafuri.

Legăturile rutiere şi feroviare au fost perturbate, aprovizionarea cu alimente şi combustibil a fost afectată în unele zone şi grupuri înarmate de civili au fost formate pentru a proteja proprietatea.

Provincia de origine a lui Zuma, KwaZulu-Natal, a fost printre zonele cele mai afectate, împreună cu Gauteng, puternic populată şi care include oraşele Johannesburg şi Pretoria.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.