Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul prezentator de la Fox News Tucker Carlson va realiza o emisiune pe Twitter

Tucker Carlson prezentator fox news

Fostul prezentator de la Fox News Tucker Carlson va realiza o emisiune pe Twitter.

La câteva zile după plecarea sa de la Fox News, prezentatorul conservator Tucker Carlson a anunţat marţi că îşi va difuza noua emisiune pe Twitter, justificându-şi decizia prin faptul că platforma "nu este un site partizan", informează AFP.

Emisiunea lui Tucker Carlson de pe Fox News, "Tucker Carlson Tonight", a avut, în medie, 3,3 milioane de telespectatori în 2022, cea mai mare audienţă din grila de seară a posturilor americane de ştiri.

Prezentatorul, întotdeauna impecabil îmbrăcat, este cunoscut pentru luările sale de poziţie radicale şi pentru apetitul său pentru anumite teorii ale conspiraţiei, informează Agerpres.

Sosirea sa pe Twitter survine în contextul în care numeroşi observatori au remarcat o creştere a conţinuturilor instigatoare la ură de pe platformă de când Elon Musk a preluat controlul acesteia în luna octombrie.

Noul acţionar majoritar s-a făcut el însuşi ecoul mai multor teorii ale conspiraţiei de pe contul său personal, cel mai urmărit de pe reţeaua de socializare.

"Nu există multe platforme care să permită libertatea de exprimare", a explicat Tucker Carlson într-un mesaj postat marţi pe Twitter. "Ultima din lume, singura, este Twitter", a subliniat vedeta de televiziune.

În ultimii ani, mai multe reţele de socializare s-au lansat jucând cartea libertăţii de exprimare, printre care Gab, Parler, Gettr sau Truth Social, creată de fostul preşedinte al SUA Donald Trump.

"Twitter nu este un site partizan", a continuat Tucker Carlson. "Toată lumea are voie pe el şi credem că acesta este un lucru bun", a precizat acesta.

Prezentatorul, în vârstă de 53 de ani, a promis "o nouă versiune a emisiunii pe care o facem de şase ani şi jumătate, pe Twitter".

Deşi Fox News nu a oferit un motiv pentru plecarea lui Tucker Carlson, se crede că aceasta a fi fost cauzată de o serie de mesaje expuse în cadrul acţiunii în justiţie intentate de compania Dominion împotriva grupului media pentru răspândirea de ştiri false potrivit cărora aparatele de vot au fost folosite pentru a-l dezavantaja pe Donald Trump la alegerile din 2020.

Mesajele au arătat că Tucker Carlson vorbea la emisiune despre acuzaţii de fraudă electorală la alegerile prezidenţiale din 2020, exprimându-şi în acelaşi timp, în privat, îndoieli serioase cu privire la veridicitatea acestor acuzaţii.

Mesajele conţineau, de asemenea, critici dure la adresa jurnaliştilor de la Fox News.

În videoclipul postat marţi, Tucker Carlson a acuzat toate mass-media mainstream de inducerea în eroare a publicului şi de faptul că se comportă ca "organizaţii de propagandă".

Pentru a evita un proces cu un rezultat foarte incert, Fox News a acceptat să plătească 787,5 milioane de dolari către compania Dominion, care produce maşini pentru votul electronic, denunţată, fără dovezi, ca fiind un instrument al presupusei fraude electorale din 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.