Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al Chişinăului Dorin Chirtoacă: 'Am votat pentru continuarea dezoltării europene şi româneşti a Chişinăului'

Dorin Chirtoaca

Fostul primar al municipiului Chişinău Dorin Chirtoacă, care şi-a depus, în 2017, mandatul în urma unui scandal de corupţie, şi-a manifestat dorinţa ca alegerile locale de duminică să stea la baza continuării dezoltării europene şi româneşti a Capitalei, potrivit Agerpres.

El a declarat, la ieşirea de la urne, că îşi doreşte ca, în mandatul viitorului primar, municipiul Chişinău să aibă "servicii publice adecvate secolului XXI".

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

Am votat pentru continuarea dezoltării europene şi româneşti a Chişinăului, lucru pe care cu siguranţă îl vom face, în aşa fel încât de aici de la Chişinău să reuşim să schimbăm, lucrurile cu adevărat în toată Moldova. (...) Ca simplu cetăţean îmi doresc ca atunci când te trezeşti de dimineaţă să îţi fie confortabil şi cald în casă, atunci când ieşi pe scară să fie curat şi îngrijit, atunci când plăteşti factura să nu plăteşti mult, să plăteşti exact atât cât costă şi o dată cu termoizolarea să fie chiar şi mai puţin, când mergi pe stradă şi pe trotuare să fie plăcut, când vii la staţie să îţi vină transportul public la timp, să îţi fie confortabil şi să fie iar unul confortabil şi sigur, un loc de muncă pe care îl ai în oraş de asemenea să fie unul bine plătit şi cu contract valabil şi cu salariul plătit în alb, nu în plic, la negru, cu servicii publice adecvate secolului XXI, şi educaţie, şi sănătate, şi protecţie socială. După aceea, cu parcuri amenajate, cu celelalte aspecte care ţin de viaţa într-o urbă, cu aer curat, cu apă curată, lucruri care într-o anumită măsură s-au făcut şi trebuie continuate pentru a fi duse până la capăt.

Cetăţenii din 384 de municipii, comune şi oraşe din Republica Moldova sunt aşteptaţi, duminică, la urne pentru desemnarea primarilor, în turul al doilea al alegerilor locale. În municipiul Chişinău, în turul al doilea au intrat candidatul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, Ion Ceban, şi cel al Blocului ACUM, Andrei Năstase. În primul tur, candidatul stângii, Ion Ceban, a avut 40,16%, în timp ce pro-europeanul de dreapta Andrei Năstase a obţinut 31,09% din voturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.