Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat

www.mondonews.ro
andrei volosevici

Fostul primar al Ploieştiului din perioada 2008-2012, Andrei Volosevici, şi-a depus, miercuri, candidatura pentru un nou mandat, el intrând acum în cursa electorală din partea PNL, partid în care s-a reînscris în luna februarie potrivit Agerpres.

"S-a terminat cu administraţia făcută la ora 18,30 pe Facebook, vom comunica ce vom face, desigur, dar mergem către administraţia la firul ierbii, pe stradă. Am făcut lucrul ăsta între 2008 şi 2012, evident că a fost un succes. Asta este ceea ce trebuie să facem şi aşa vom face. (...) Cel mai important lucru este echipa şi (...) respectul pentru ceilalţi parteneri din Consiliul Local, indiferent de coloratura politică care îi trimite acolo. (...) Nu un primar face lucrurile. Un primar împinge lucrurile să meargă într-o anumită direcţie, dar Consiliul Local face posibil", a declarat Volosevici după depunerea candidaturii la Biroul Municipal Electoral.

El a subliniat importanţa lucrului în echipă, referindu-se inclusiv la îmbunătăţirea colaborării dintre Primăria Ploieşti şi Consiliul Judeţean Prahova.

Andrei Volosevici a fost ales primar al Ploieştiului în 2008 din partea PDL şi a candidat şi pentru mandatul următor, pierzând alegerile în faţa candidatului PSD Iulian Bădescu.

Ulterior, tot în 2012, Volosevici a fost ales senator din partea PDL, partid din care a demisionat înscriindu-se în PMP. Ulterior, la începutul anului 2015, el a anunţat că va activa în cadrul grupului parlamentar al PNL.

În 2016, a fost anunţat oficial drept candidat al PNL pentru un nou mandat de primar al Ploieştiului, însă şi-a retras candidatura având în vedere faptul că era vizat de o anchetă a procurorilor DNA Ploieşti.

Ulterior, în toamna aceluiaşi an, Andrei Volosevici a candidat din partea ALDE pentru un mandat de deputat, însă nu a reuşit să intre în Parlament.

În iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.

În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Volosevici şi Simona Albu au fost achitaţi în primă instanţă în acest dosar, care se află acum la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.