Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar al Teheranului scape de execuţie, după ce a fost condamnat la moarte pentru că și-a ucis soția

Fostul primar al Teheranului, Mohammad Ali Najafi, condamnat la moarte pentru că şi-a ucis soţia, urmează să scape de execuţie după o intervenţie a familiei acesteia, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Najafi, în vârstă de 67 de ani, a fost condamnat pe 30 iulie pentru că şi-a împuşcat mortal a doua soţie, Mitra Ostad, mai tânără decât el cu peste 30 de ani. El comisese crima în capitala iraniană, pe 28 mai.

În Iran, familiile pot cere pedeapsa cu moartea ca răzbunare pentru uciderea unei rude, conform "qesas", echivalentă legii talionului. Familia lui Ostad făcuse deja uz de acest drept

Citește și: Declarații făcute de Eugen Teodorovici! ‘Dragnea a făcut multe lucruri bune’

Miercuri, fratele victimei, Masood Ostad, a publicat însă pe Instagram anunţul că familia a decis să îl graţieze pe Najafi. Avocatul familiei a confirmat informaţia pentru agenţia oficială IRNA, preluată de AFP.

Ostad a adăugat că Najafi a promis "să se spele" de păcate.

Fostul primar rămâne însă în detenţie, deoarece a fost condamnat şi la doi ani de închisoare pentru posesia ilegală a unei arme de foc. Nu este clar dacă pedeapsa capitală va fi înlocuită tot cu închisoarea.

Citește și: Vești pentru bucureșteni! Cum va funcționa tramvaiul 41

Najaf, matematician şi profesor universitar, a fost şi consilier economic al preşedintelui Iranului, Hassan Rouhani, şi ministru al educaţiei. Ales primar al Teheranului în 2017, el a demisionat în 2018 după ce a fost criticat de conservatori pentru că a asistat la un spectacol de dans al unor şcolăriţe. Scandalul legat de cea de-a doua sa căsătorie a fost amplificat de faptul că el nu divorţase de prima soţie, deşi legea iraniană permite acest demers, iar poligamia nu este bine văzută în Iran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.