Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul primar Dorin Florea a fost achitat definitiv: 'Fapta nu este prevăzută de legea penală'

evz.ro
dorin florea

Curtea de Apel Târgu Mureş a menţinut vineri hotărârea Tribunalului prin care fostul primar al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a fost trimis în judecată, în anul 2017, de către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Alături de fostul primar PDL, au mai fost achitați definitiv și fostul consilier al primarului, Sergiu Claudiu Maior, precum şi fostul secretar al municipiului, Andrei Mureşan. Ei erau acuzați de DNA de uzurparea funcţiei şi complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată, în 9.198 de acte materiale.

Curtea de Apel Târgu Mureş a respins ca nefondate apelurile declarate împotriva sentinţei Tribunalului Mureş din Dosarul nr. 3287/102/2017, care prevede că "fapta nu este prevăzută de legea penală", hotărârea fiind definitivă.

  • "În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Maior Sergiu Claudiu de sub acuza săvârşirii infracţiunii de uzurpare a funcţiei în formă continuată, (9.198 acte materiale). (...) În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Florea Dorin de sub acuza săvârşirii infracţiunii de complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată (9.198 acte materiale). În temeiul art. 396 alin. 1 şi 5 Cod procedură penală raportat la art. 16 alin. 1 lit. b teza I Cod procedură penală (fapta nu este prevăzută de legea penală) dispune achitarea inculpatului Mureşan Andrei de sub acuza săvârşirii infracţiunii de complicitate la uzurpare a funcţiei în formă continuată (9.198 acte materiale)", se arată în dispozitivul sentinţei.

Procurorii anticorupţie arătau în rechizitoriu că Sergiu Claudiu Maior, în calitate de consilier al primarului municipiului Târgu Mureş, în perioada 9 martie 2016 - 29 iunie, ar fi îndeplinit o serie de acte, adică semnarea a 9.198 ordine de plată emise de Municipiul Târgu Mureş, fapt ce nu ar fi intrat în atribuţiile sale legale de serviciu.

DNA arăta într-un comunicat de presă, că în calitate de primar al municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea ar fi emis două dispoziţii prin care, cu nerespectarea Legii numărul 176/2010, i-ar fi creat lui Sergiu Claudiu Maior cadrul necesar să efectueze acte ce implică exercitarea prerogativelor de putere publică, cu toate că se afla sub interdicţia anterior menţionată.

În context, susţin procurorii, Andrei Mureşan, în calitate de secretar al Municipiului Târgu Mureş, ar fi avizat pentru legalitate şi a semnat cele două dispoziţii emise de edil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.