Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul producător Harvey Weinstein, acuzat de viol şi agresiune sexuală, ar putea primi o sentință de până la 140 de ani de închisoare

Time Magazine
Harvey Weinstein

Fostul producător american de cinema Harvey Weinstein, care ispăşeşte din 2020 o pedeapsă de 23 de ani cu închisoarea pentru agresiuni sexuale la New York, se afla marţi în drum spre un penitenciar din Los Angeles, unde va trebui să răspundă unor noi acuzaţii în cadrul unui al doilea proces, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Weinstein, în vârstă de 69 de ani, a părăsit marţi, puţin înainte de ora locală 09:30 (13:30GMT), penitenciarul Wende, din Alden, în nordul statului New York şi a fost predat ''unor oficiali adecvaţi pentru a fi transferat în statul California'', a precizat un purtător de cuvânt al autorităţilor penitenciare newyorkeze într-un comunicat.

Avocaţii magnatului căzut în dizgraţie au pledat timp de mai multe săptămâni împotriva acestui transfer invocând în special cauze medicale, însă judecătorul newyorkez Kenneth Case a respins argumentele şi a dat undă verde transferului pe 15 iunie.

Fostul producător de la Hollywood este acuzat la Los Angeles de viol şi agresiune sexuală împotriva a cinci femei, învinuiri care i-ar putea aduce o sentinţă de până la 140 de ani de închisoare.

Weinstein a negat în permanenţă acuzaţiile, atât la New York cât şi la Los Angeles, susţinând că femeile care l-au învinuit au consimţit la actele sexuale.

La începutul lui aprilie, a făcut recurs la condamnarea pentru viol şi agresiune sexuală primită la New York în martie 2020 cu prilejul unui proces răsunător desfăşurat în Manhattan, considerat ca o mare victorie a mişcării #MeToo.

În total, aproape 90 de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărţuire şi de agresiuni sexuale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.