Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul rege Constantin al Greciei a fost spitalizat la Atena, după ce a fost testat pozitiv la COVID-19

med.virginia.edu
delta covid

Fostul rege Constantin al II-lea al Greciei a fost spitalizat la Atena după ce a fost testat pozitiv la noul coronavirus, au informat luni mass-media locale citate de EFE.

Fostul rege a fost internat sâmbătă şi deocamdată are simptome uşoare, potrivit Agerpres.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, regele Constantin, în vârstă de 81 de ani, care se află internat la o unitate de terapie intensivă a Spitalului universitar Attikon, este vaccinat cu schema completă, iar starea lui de sănătate este bună.

În decembrie, fostul suveran a fost spitalizat pentru o pneumonie la spitalul privat Hygeia de Atena, dar s-a recuperat după câteva zile.

Nefiind vorba de un caz grav, niciun membru al familei regale din străinătate nu a venit să-l vadă, dar a fost vizitat de soţia sa, regina Anne-Marie, şi de fiul său Nicola, care locuiesc la Atena.

Deşi iniţial presa locală a vorbit iniţial despre o ischemie cerebrală, ulterior au rectificat şi au semnalat că este vorba de o pneumonie cu bronhoaspiraţie şi un edem pulmonar, neprovocat de coronavirus, cum s-ar putea presupune în plină pandemie de COVID-19.

În ultimii ani, sănătatea fostului monarh a fost delicată, după ce a suferit mai multe intervenţii pe inimă şi un atac cerebral în 2017, care l-au ţinut departe de evenimentele publice.

Cu toate acestea, el a asistat în octombrie anul trecut la nunta fiului său cel mic, Philippos, cu Nina Flohr, în cadrul primei nunţi regale celebrată la Atena din 1967.

După exilarea sa în străinătate, fostul rege Constantin a trăit mai întâi la Roma şi apoi la Londra, înainte de reîntoarcerea sa definitivă în Grecia în 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.